Antena 3 Coronavirus Nelu Tătaru: Putem depăşi 15.000 de cazuri de coronavirus, dacă nu respectăm izolarea

Nelu Tătaru: Putem depăşi 15.000 de cazuri de coronavirus, dacă nu respectăm izolarea

de M.Z.    |    19 Apr 2020   •   13:30
Nelu Tătaru: Putem depăşi 15.000 de cazuri de coronavirus, dacă nu respectăm izolarea
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că izolarea la domiciliu a făcut foarte bine, pentru că a permis "consumarea bolii", dar dacă nu se va respecta în continuare această restricţie, putem depăşi 15.000 de cazuri de coronavirus.

"Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli în familie, ca să nu mai avem transmitere comunitară, neavând grupări. Nerespectarea măsurii de izolare face ca numărul de cazuri să crească, mai ales că sunt şi cazuri asimptomatice. Putem avea 12.000-15.000 de cazuri în vârful pandemiei, poate chiar şi mai mult, dacă nu se respectă măsurile. Dar sper ca trendul să rămână acesta, lent ", a atenţionat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în prima zi de Paşte, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

"Vom avea o creştere şi în perioada următoare, dar lentă. Populaţia a înţeles mesajul, a păstrat distanţa socială şi a stat acasă", a spus şeful de la Sănătate, referindu-se la statistica noilor cazuri de COVID-19.

În plus, ministrul Sănătății a spus că le mulțumește românilor care au înțeles mesajul și au stat în casă în noaptea de Înviere.

"Mulţumesc populaţiei care a înţeles mesajul şi să aibă răbdare încă 7-10 zile. E un moment greu, dar ne trebuie credinţa şi speranţa ca următoarele sărbători să le petrecem împreună (...) Suntem aproape de un vârf şi sperăm ca apoi să avem una-două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi", a transmis ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul Tătaru: Vârful pandemiei în 7-10 zile, populaţia să mai aibă răbdare

Cum a petrecut ministrul Sănătăţii de Paşte, în plină pandemie: Nu mai fusesem acasă, de mai mult de o lună

Ministrul Sănătăţii: Focarul de coronavirus de la Suceava, aproape de stingere

Tătaru: Vaccinul împotriva noului coronavirus ajunge în România cam în 10 luni

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close