Antena 3 CNN Coronavirus Nelu Tătaru: Nu se pune problema introducerii de noi măsuri de restricție în perioada următoare

Nelu Tătaru: Nu se pune problema introducerii de noi măsuri de restricție în perioada următoare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că nu se pune problema introducerii unor noi măsuri de restricție în perioada următoare, în ciuda sutelor de cazuri zilnice de coronavirus înregistrate de la relaxarea măsurilor.

Nelu Tătaru: Nu se pune problema introducerii de noi măsuri de restricție în perioada următoare
Sursa foto: Hepta
25 Mai 2020   •   21:11

”Deocamdată nu se pune problema, noi gestionăm și evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă - 177. 

Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă de relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.r.) să evaluăm și să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puțin unele reguli de distanțare sau purtarea măștii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă și ne vom adapta după fiecare zi. Vom vedea de unde vin aceste cazuri noi. 

Avem în continuare focare în instituțiile unde sunt tratați pacienți în vârstă, pacienți cu afecțiuni neuropsihice, la personalul care tratează acești pacienți, precum și în corpul medical. În condițiile în care vom avea o creștere a numărului de cazuri în alte condiții, cum este la Toflea, în județul Galați, am carantinat acele localități”, a spus Nelu Tătaru în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close