Antena 3 Coronavirus Nelu Tătaru, mesaj pentru românii aflați în carantină: „14 zile din viața lor poate însemna sănătatea acestui popor”

Nelu Tătaru, mesaj pentru românii aflați în carantină: „14 zile din viața lor poate însemna sănătatea acestui popor”

11 Mar 2020   •   12:37
Nelu Tătaru, mesaj pentru românii aflați în carantină: „14 zile din viața lor poate însemna sănătatea acestui popor”
Sursa foto: Antena3

Prevenția este regula de bază, dincolo de ce putem face noi, autoritățile, a anunțat secretarul de stat Nelu Tătaru, într-o conferință comună cu Raed Arafat, la Ministerul Sănătății.

„Prevenția este regula de bază, dincolo de ce putem face noi, autoritățile. 14 zile din viața lor (cei care intră în izolare la domiciliu - n.r.) poate însemna sănătatea acestui popor”, a spus Nelu Tătaru, care a precizat că până acum s-au dat amenzi în valoare de 300.000 de lei celor care nu au respectat regulile de izolare.

”Cei care vin din zonele roșii vor fi introduși în carantină, cei care vin din zonele galbene în izolare la domiciliu. Zona roșie a fost extinsă și la nordul Franței și Madrid. Suntem în scenariul 2, în scenariul 3 (de la 100 de cazuri confirmate în sus - n.red.) toate clinicile de boli infecțioase vor deveni strict de coronavirus (2.500 de paturi)”, a mai precizat el.

”Nu ducem lipsă nici de kituri de testare, nici de profesioniști. Țin să mulțumesc colegilor noștri, care fac o muncă titanică - cei care testează și cei care fac anchete epidemiologice”, a spus Nelu Tătaru.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close