Antena 3 CNN Coronavirus Nelu Tătaru: ”Vom avea 10.000 de doze de vaccin, inițial”

Nelu Tătaru: ”Vom avea 10.000 de doze de vaccin, inițial”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că România va primi o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze de vaccin anti COVID-19.

Nelu Tătaru: ”Vom avea 10.000 de doze de vaccin, inițial”
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    17 Dec 2020   •   10:22

”Pe 21 agenția Europeană a medicamentului va da un aviz pentru vaccinul anti COVID-19. Va veni o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze pentru fiecare stat membru din cele 27. Cele 10 mii de doze vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase, cele care au fost în prima linie și vor fi ultimele care vor ieși din această luptă”, a declarat Nelu Tătaru.

Potrivit lui, ”la nivelul Comitetului Național pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva COVID-19 se lucrează în aceste momente la etapa de comunicare”.

”Comunicarea se face la nivel de fiecare grupare populațională. Începem cu corpul medical. Sunt în acest moment în desfășurare acele conferințe online cu tot ce înseamnă corp medical pentru a avea și suportul lor în această activitate, pentru a înțelege în cel mai simplu mod ce înseamnă vaccinarea, ce înseamnă efecte secundare, ce înseamnă imunizare și când vom putea vorbi de o imunizare la nivel populațional”.

Primele doze de vaccin anti COVID-19 ajung în spitale

”În aceste zile s-a operaționalizat acel depozit central și depozitele din teritoriu, urmând să fim pregătiți pentru tot ce înseamnă venirea acestor vaccinuri și distribuția lor la nivel regional și apoi la nivelul centrelor de vaccinare.

Într-o prima etapă, după cum știți, în luna ianuarie vom primi în jur de 600 de mii de doze iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din unitățile publice și private. De aceea vaccinarea în prima lună va fi la nivelul unităților medicale”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Citiți și: Nelu Tătaru anunţă unde vor fi marile centre de vaccinare din București

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru vaccin COVID-19
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close