Antena 3 CNN Coronavirus Orașul New York se confruntă cu un nou val de COVID-19 | Oficialii din domeniul sănătății cer populației să poarte iar mască

Orașul New York se confruntă cu un nou val de COVID-19 | Oficialii din domeniul sănătății cer populației să poarte iar mască

Orașul New York se pregătește să ridice nivelul de alertă COVID pentru a doua oară în această lună, deoarece un al cincilea val al pandemiei, alimentat de subvariante extrem de contagioase ale puternicei tulpini omicron, își întărește strânsoarea asupra zonei metropolitane. Vor fi distribuite milioane de teste rapide.

Orașul New York se confruntă cu un nou val de COVID-19 | Oficialii din domeniul sănătății cer populației să poarte iar mască
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    16 Mai 2022   •   20:36

Biroul primarului Eric Adams a indicat că o schimbare ar putea avea loc în ”câteva zile”, Democrații au mai spus că un nou aviz de mască din partea departamentului de sănătate va fi emis mai târziu în cursul zilei.

New York se află într-o stare de alertă ”medie” COVID din 2 mai, după ce au depășit un prag cheie - 200 de noi cazuri zilnice la 100.000 de locuitori într-o perioadă de șapte zile. O actualizare la starea de alertă ”înaltă” ar necesita ca spitalizările COVID să atingă un punct de referință critic - 10 noi internări la 100.000 de rezidenți.

La momentul în care oficialii din domeniul sănătății au anunțat schimbarea la alertă medie, rata continuă de spitalizare era de 6,8 la 100.000 de rezidenți, în timp ce rata continuă a cazurilor noi a fost de 218,22. Ambele rate au crescut constant de atunci, la 9,2 și 303,33 acum.

Orice modificare la starea de alertă ridicată ar fi strict legată de îngrijorarea cu privire la copleșirea sistemului de sănătate în ceea ce privește spitalizările.

Până în acest moment, infecțiile au crescut, dar simptomele au fost ușoare, iar rata de spitalizare a rămas gestionabilă. Oficialii nu se așteaptă la o nouă creștere severă, precum cea declanșată de omicron în ianuarie, dar se tem de necesitatea de a păstra resursele.

Dacă nivelul de alertă ar fi ridicat, așa cum anticipează departamentul de sănătate, nu ar declanșa noi mandate COVID. Acestea ar fi luate în considerare doar dacă nivelul de alertă va atinge „foarte ridicat”, care este cel mai înalt dintre cele patru niveluri, spun oficialii din domeniul sănătății.

Dar recomandările sunt clare. Avizul de sănătate pe care oficialii orașului intenționează să îl emită îndeamnă toți rezidenții să folosească măști de înaltă calitate - cum ar fi măștile KN95 și KF94 atunci când sunt în interior și în locuri publice, inclusiv în magazine alimentare, holuri, birouri, magazine și alte spații comune în care indivizii pot interacționa.

Se așteaptă ca avizul să transmită o urgență specială în ceea ce privește acoperirea feței pentru persoanele care prezintă un risc ridicat de îmbolnăvire gravă și deces din cauza COVID, și anume cei care au peste 65 de ani sau care nu sunt vaccinați.

Oricine nu este eligibil pentru vaccinare din cauza vârstei sau a unui alt motiv este îndemnat să evite locurile aglomerate și adunările neesențiale, în special cele în interior.

×
Subiecte în articol: SUA New York COVID-19 coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close