Antena 3 CNN Coronavirus Nicuşor Dan, după şedinţa privind carantina din Bucureşti: Totul este ca cetăţenii să fie responsabili. Sunt măsuri obligatorii

Nicuşor Dan, după şedinţa privind carantina din Bucureşti: Totul este ca cetăţenii să fie responsabili. Sunt măsuri obligatorii

Primarul Nicuşor a susţinut declaraţii la ieşirea de la şedinţa cu primarii de sector şi premierul Florin Cîţu. Edilul susţine că este foarte important ca măsurile în vigoare să fie respectate de cetăţeni, iar autorităţile locale urmează să se asigure că restricţiile din prezent vor fi respectate.

Nicuşor Dan, după şedinţa privind carantina din Bucureşti: Totul este ca cetăţenii să fie responsabili. Sunt măsuri obligatorii
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    22 Mar 2021   •   14:49

"Noi ca autorităţi locale ne subordonăm strategiei guvernamentale. Trebuie ca fiecare dintre noi şi din instituţiile care ne sunt în subordine să impunem acele măsuri de decalarea a programului de muncă, 50% la dimiciliu, care sunt în vigoare în acest moment.

Fiecare dintre noi, autorităţile locale, în măsurile în care avem atribuţii de control, cum este în cazul Primăriei Capitalei la transportul în comun să ne asigurăm că ele sunt respectate.

Repet, suntem în aceeaşi situaţie în care am fost în noiembrie decembrie. Aceleaşi măsuri sunt în vigoare şi în momentul acesta, totul este ca cetăţenii să fie responsabili.

Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, a activităţilor economice cum sunt mall-urile, sunt măsuri  obligatorii, care urmează nişte acte normative, care sunt emise de autorităţile naţionale.

La această discuţie între premier şi primari am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului.

Sunt două chestiuni: o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă lege şi controlul pe măsurile care există în acest moment, iar în cazul Primăriei Capitalei este vorba despre Poliţia Locală şi transportul în comun.", a declarat primarul Nicuşor Dan, la ieşirea de la şedinţă.

În urma şedinţei pe care premierul Florin Cîţu a avut-o cu primarii din Capitală, s-a ajuns la concluzia că nu este cazul ca Bucureştiul să fie carantinat, potrivit unor surse din interiorul şedinţei. Şedinţa continuă şi în aceste momente, autorităţile urmând să ajungă la o concluzie cu privire la o serie de măsuri ce s-ar putea implementa în Bucureşti.

Florin Cîţu: Vaccinarea rămâne singura soluție pentru revenirea la normalitate

La rândul său, premierul Florin Cîţu a precizat că sunt necesare soluţii, reamintind că nimeni nu este mai sus de lege. Cîţu a anunţat că sunt căutate soluţii în acest moment şi că nu îşi doreşte ca oamenii ce au respectat măsurile sanitare de protecţie să fie afectaţi de segmentul de populaţie care nu a ţinut cont de restricţii. 

"Nimeni nu este mai presus de lege. Am spus-o clar și o repet. Astăzi am ședințe cu autoritățile locale din țară și din Capitală, pentru a gestiona cât mai bine epidemia din România. Trebuie să găsim soluții pentru cazurile punctuale în care măsurile de prevenire a infectării cu SARS-COV-2 nu sunt respectate.

Măsurile mai dure vor fi pentru acest segment. Nu vreau ca românii care respectă regulile de mai bine de un an să aibă de suferit din această cauză. Știu că este greu și le mulțumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut și îl vor face în continuare.

Indiferent câte măsuri va lua Guvernul și câte paturi vor fi suplimentate in spitale, fără implicarea voastră nu vom reuși să trecem cu bine peste valul 3 al pandemiei.

Dacă respectăm măsurile de protecție, economia rămâne deschisă și nici nu aglomerăm spitalele. Cred că sunt suficiente motive pentru a face împreună încă un efort, pentru a acționa responsabil. Și să nu uităm că vaccinarea rămâne singura soluție pentru revenirea la normalitate", a scris Florin Cîţu, pe contul său de Facebook, după şedinţa de la Palatul Victoria cu primarii din Bucureşti.

Nimeni nu este mai presus de lege. Am spus-o clar și o repet. Astăzi am ședințe cu autoritățile locale din țară și din...

Publicată de Florin Cîţu pe Luni, 22 martie 2021

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close