Antena 3 CNN Coronavirus Noi simptome la pacienți cu coronavirus: delir, agitație, confuzie

Noi simptome la pacienți cu coronavirus: delir, agitație, confuzie

Mai mulți medici din diferite țări susțin că pacienții care au făcut forme severe de Covid-19 au prezentat stări de confuzie, chiar delir sau au avut semne de alte tulburări mintale.

Noi simptome la pacienți cu coronavirus: delir, agitație, confuzie
Sursa foto: Pixabay
24 Mai 2020   •   22:06

Cadrele medicale vin cu avertismente, după ce au observat că mulți dintre acești pacienți prezintă în mod straniu manifestări similare.

Un exemplu este un pacient,trecut de 50 de ani, care  a fost internat în spital după ce a fost găsit confuz, agitat și incoerent, toate fiind semne ale unor schimbări neurologice drastice, scrie ABC News. 

La început, medicii au crezut că are meningită. Nu l-au suspectat de Covid-19, pentru că bărbatul nu avea simptome respiratorii specifice. Spre surpriza lor, însă, bărbatul a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus, o procedură standard a respectivului spital, aplicată tuturor pacienților. Abia după ce bărbatul a pierdut orice legătură cu realitatea - fiind incapabil să mai spună cine este sau unde se află - a început să aibă și simptomele respiratorii comune asociate cu COVID-19. 

Asta s-a întâmplat la două zile după spitalizare.  În cele din urmă, pacientul a fost transferat la Terapie Intensivă pentru a fi pus pe ventilație artificială, în timp ce el era încă incapabil să înțeleagă ce i se întâmplă.

×
Subiecte în articol: coronavirus simptome
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close