Antena 3 CNN Coronavirus Un nou val COVID la toamnă | Avertismentul lansat de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii

Un nou val COVID la toamnă | Avertismentul lansat de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii

Un nou val COVID ar putea lovi România în această toamnă. Este avertismentul lansat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafla.

Un nou val COVID la toamnă | Avertismentul lansat de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2022   •   09:38

Tulpina Omicron continuă să facă tot mai multe victime. Alexandru Rafila nu ia in calcul noi restricţii, însă recomandă în continuare purtarea măştii în spaţiile agomerate.

În tot acest timp, Covid-19 nu mai reprezintă un motiv de ingrijorare pentru mulţi români, iar boala începe să fie văzută precum o banală gripă.

România ar putea fi lovită la toamnă de al șaptelea val COVID, avertizează ministrul sănătății, Alexandru Rafila. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 11.600 de cazuri noi de persoane infectate, cu peste 6.400 mai multe față de ziua anterioară.

"Estimarea noastră este că această creştere a numărului de decese va mai continua circa 3-4 săptămâni pentru că există un decalaj între creşterea numărului de cazuri şi creşterea numărului de decese.

În niciun caz nu sunt decese comparabile cu situaţia din valul al patrulea al pandemiei când ştiţi că peste 25.000 de persoane au decedat în România, situţia fără precedent", a declarat Alexandru Rafila.

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii nu ia în calcul noi restricţii, însă anunţă că un nou vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi accesibil în această toamnă.

"Nu avem în analiză vreo măsură restrictivă. Am recomandat cu tărie, aşa cum au făcut-o şi colegi de-ai mei, utilizarea măştii în interior şi mijloacele de transport în comun.

Cred că obligativitatea măştii, mai ales în acest sezon deosebit de cald, este dificil de implementat şi oamenii, chiar dacă ar purta mască, ar purta-o incorect", a mai explicat ministrul.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila COVID-19 coronavirus
Parteneri
Horoscop 1 octombrie 2023. Gemenii primesc bani
x close