Antena 3 CNN Coronavirus Avertisment OMS: O nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Avertisment OMS: O nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă COVID ar putea apărea.

Avertisment OMS: O nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea
Sursa foto: Feng Li/Getty Images
de Silvia Preda    |    02 Dec 2022   •   17:19

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante "îngrijorătoare", spune directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat vineri că lacunele în ceea ce privește supravegherea, testarea, secvențierea și vaccinarea pentru COVID-19 continuă să creeze "condițiile perfecte pentru apariția unei noi variante îngrijorătoare", transmite Reuters.

Ce este sindromul post-COVID. Dr. Virgil Musta: "Peste 58% dintre persoanele care au trecut prin COVID acuză cel puţin un simptom"

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului "Victor Babeş" din Timişoara, dr. Virgil Musta, declară că medicii se confruntă acum cu un sindrom post-COVID, ce persistă la pacienţi care au trecut prin boală.

"Marea problemă a pandemiei nu a fost numărul de îmbolnăviri, ci numărul de decese mai ales în rândul populaţiei în vârstă, al celei cu comorbidităţi. Pandemia a fost un război în care fake news-urile ne-au indus în eroare pe toţi. Am rămas cu un sindrom post-COVID, care de acum înainte probabil că va reprezenta patologia principală mult timp. Sindromul post-COVID înseamnă totalitatea manifestărilor pe care le avem începând din timpul bolii sau imediat după şi care persistă mai mult de trei luni de la boala acută.

Peste 58% dintre persoanele care au trecut prin COVID acuză cel puţin un simptom, indiferent dacă a fost o formă severă sau uşoară. Cele mai frecvente simptome sunt oboseala, dureri de cap, probleme de respiraţie, fenomene de stres pe care le-au avut în timpul bolii sau pentru că boala a afectat sistemul nervos şi a dezvoltat anumite patologii ale sistemului nervos", a detaliat dr. Musta.
 

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close