Antena 3 CNN Coronavirus O nouă variantă COVID, ”extrem de transmisibilă”! Cele opt simptome care îi îngrijorează pe medici

O nouă variantă COVID, ”extrem de transmisibilă”! Cele opt simptome care îi îngrijorează pe medici

Se răspândește o nouă tulpină de Covid "extrem de transmisibilă". Specialiștii atrag atenția asupra a 8 simptome.

O nouă variantă COVID, ”extrem de transmisibilă”! Cele opt simptome care îi îngrijorează pe medici
Sursa foto: Getty Images/ Jackyenjoyphotography
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   11:04

Experții se tem că o nouă variantă de coronavirus ar putea în curând să se răspândească în Marea Britanie și să provoace o creștere a numărului de cazuri înainte de Crăciun, numindu-l „nepotul lui Omicron”. De la începutul pandemiei, în urmă cu mai bine de trei ani, au fost descoperite multe tulpini noi. Unele au fost de interes minor, afectând oamenii doar ca o banală răceală. În timp ce altele, cum ar fi Omicron, au stârnit teamă în rândul experților, mai ales pe măsură ce numărul de infecții a crescut.

Virusul continuă să sufere mutații, producând noi tulpini și noi îngrijorări. Vara trecută, Marea Britanie a fost lovită de variantele Eris și Pirola, punctează Daily Star, citat de Mediafax

Acum, britanicii vor fi loviți de o altă tulpină nouă, pe care experții o numesc "nepotul" lui Omicron. Datele Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) susțin că varianta HV.1 este cea mai dominantă tulpină din SUA, acoperind un sfert din totalul cazurilor, conform Express.

Eris - numit și EG.5 - reprezintă aproximativ 22% din cazuri.

Matthew Binnicker, director de virologie clinică, a explicat cum aceste tulpini au unele asemănări cu Omicron.

Cu toate acestea, cele două prezintă unele diferențe, "iar majoritatea acestor mutații fac ca virusul, inclusiv HV.1, să se poată răspândi mai rapid de la o persoană la alta", potrivit lui Binnicker.

Dr. William Schaffner - profesor de boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt - a subliniat, pentru Today, cât de contagioasă este varianta HV.1: "E un fel de nepot al lui Omicron. Una dintre caracteristicile acestei întregi familii Omicron este faptul că sunt extrem de transmisibilă".

Cele 8 simptome sunt: dureri de gât, congestie sau înfundare, scurgeri nazale, tuse, oboseală, dureri de cap, dureri musculare, febră sau frisoane.

Deși testarea și izolarea nu mai sunt obligatorii în Marea Britanie, NHS recomandă evitarea contactului cu alte persoane pentru cei care au simptome de Covid sau dacă testul este pozitiv.

Dr. Binnicker recomandă vaccinarea împotriva Covid, în așa fel încât eventuala infecție să nu ducă la internare în spital sau la deces. Însă, în SUA, rata de vaccinare din toamnă era de doar 7%.

×
Subiecte în articol: COVID-19 simptome
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close