Antena 3 CNN Coronavirus Număr record de infectări cu noul coronavirus în lume! Situația se agravează

Număr record de infectări cu noul coronavirus în lume! Situația se agravează

Evoluţia pandemiei de coronavirus determină mai multe ţări din lume să ia din nou măsuri restrictive. Noua Zeelandă a decis menţinerea nivelului de alertă încă 12 zile, după ce în ultimele 24 de ore, ţara a raportat 13 noi infectări.

Număr record de infectări cu noul coronavirus în lume! Situația se agravează
de Diana Dragotescu    |    14 Aug 2020   •   13:50

Noua Zeelandă a avut o perioadă de o sută de zile fără transmitere comunitară până la începutul acestei săptămâni, când au fost detectate patru îmbolnăviri cu noul virus. Între timp, Marea Britanie ia măsuri severe faţă de vecina sa de dincolo de Canalul Mânecii. Regatul a adăugat Franţa pe lista ţărilor "roşii". Hexagonul a înregistrat în ultimele 24 de ore cel mai mare număr de imbolnăviri de după relaxarea restricţiilor.

Noua Zeelandă a raportat 13 cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Două dintre ele au apărut într-o zonă rurală, departe de focarul din Auckland. Autorităţile consideră situaţia îngrijorătoare, dat fiind faptul că ţara a avut o perioadă de o sută de zile fără transmitere comunitară, până la începutul acestei săptămâni.

Marea Britanie a stârnit nemulţumire dincolo de Canalul Mânecii, adăugând Franţa pe lista statelor roşii. Persoanele care se întorc de aici şi vor să intre pe teritoriul Regatului Unit trebuie să rămână în carantină pentru 14 zile. Franţa a anunţat măsuri de reciprocitate.

Franța și Spania, cel mai mare număr de infectări după relaxarea restricților 

Franţa şi Spania au raportat cel mai mare număr de infectări după relaxarea restricţiilor. În hexagon s-au înregistrat 2.669 de cazuri în ultimele 24 de ore şi Madridul a anunţat 2.935 de infectări.

Nici vecinii României nu stau mai bine. Republica Modova a înregistrat, ieri, 474 de noi îmbolnăviri, cel mai mare număr zilnic din ultimele două luni. Şi Ucraina a ajuns la un număr-record: 1.732 de cazuri în 24 de ore.

Număr record de infectări cu noul coronavirus în lume

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close