Antena 3 CNN Coronavirus Numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut cu 2.500 de cazuri, într-o singură zi, doar în Lombardia

Numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut cu 2.500 de cazuri, într-o singură zi, doar în Lombardia

Lombardia a raportat, într-o singură zi, 2.500 de noi cazuri de infecție cu coronavirus. Medicii spun că numărul este mare și pentru că se fac mai multe teste în regiune.

Numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut cu 2.500 de cazuri, într-o singură zi, doar în Lombardia
Sursa foto: pixabay.com
de L.D.    |    27 Mar 2020   •   07:42

Numărul cazurilor confirmate în Lombardia continuă să crească, în timp ce decesele se mențin la o medie de 300 pe zi, în ultimele trei zile.

Numărul mare de infecții descoperite joi se explică în cantitatea testelor făcute, potrivit profesorului Carlo Federico Perno, medic la Spitalul Niguarda din Milano: „Creșterea cazurilor depistate se datorează numărului mare de teste făcute. Puteți continua să aveți un optimism prudent”.

Potrivit lui Perno, datele de joi nu reprezintă noi infecții, ci noi diagnostice.

Aceste numere trebuie explicate cu alegerea făcută de regiunea Lombardia în realizarea testelor. De luni, Lombardia a decis să extindă testele și la medicii de familie, la locuințele persoanelor în vârstă și / sau persoanelor cu dizabilități, dar și la angajații din sănătate care aveau febră mai mare de 37,5 grade, potrivit consilierului pentru sănătate Giulio Gallera.

În fiecare zi s-au făcut aproape 1.000 de teste în plus față de ziua precedentă.

În total, în Lombardia s-au făcut 90.000 de teste care, pentru Fausto Baldanti, virolog, „este cel mai mare număr realizat în afara Chinei”.

De asemenea, în primele zile de coronavirus, Lombardia avea trei laboratoare disponibile pentru efectuarea testelor, în timp ce acum are 22, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: lombardia coronavirus infectati

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close