Antena 3 CNN Coronavirus Numărul românilor infectați cu coronavirus crește de la o oră la alta. Ultima victimă, o tânără din București de 26 de ani

Numărul românilor infectați cu coronavirus crește de la o oră la alta. Ultima victimă, o tânără din București de 26 de ani

Cazul 81 de coronavirus a fost confirmat, vineri după-amiază în România, medicii stabilind că o femeie de 26 de ani aflată în izolare încă din 9 martie este purtătoare a acestui virus, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Numărul românilor infectați cu coronavirus crește de la o oră la alta. Ultima victimă, o tânără din București de 26 de ani
Sursa foto: Pexels.com
13 Mar 2020   •   18:30

Tânăra este aflată din data de 9.03.2020 în autoizolare. În prezent, se află internată în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș.

De vineri dimineață până la ora 18.30 au fost confirmate 22 de noi cazuri.

În România sunt 81 de cazuri confirmate de infecție cu COVID 19.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.298 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.545 de teste. Dintre acestea, 2.470 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

„Europa a devenit acum epicentrul pandemiei, cu mai multe decese şi cazuri raportate decât restul lumii la un loc. În fiecare zi, sunt raportate mai multe cazuri decât au fost raportate în China în perioada maximă a epidemiei”, a spus Tedros Adhanom – directorul general al OMS.

La nivel global, numărul deceselor a depăşit 5.000, iar numărul cazurilor confirmate a trecut de 132.000. OMS a livrat un million şi cinci sute de mii de teste de diagnosticare pentru COVID-19 în 120 de ţări.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close