Antena 3 CNN Coronavirus O nouă localitate din România intră în carantină pentru 14 de zile

O nouă localitate din România intră în carantină pentru 14 de zile

Satul Greci, din comun Schitu, județul Olt, intră în carantină de duminică pentru o perioadă de 14 zile, existând posibilitatea prelungirii măsurii în funcție de cum evoluează pandemia.

O nouă localitate din România intră în carantină pentru 14 de zile
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    09 Aug 2020   •   20:06

Reprezentanții CJSU Olt au anunțat că s-a instituit carantina pentru 14 zile începând de duminică, 9 august, de la ora 19. Locuitorii sunt obligați să poarte masca de protecție, iar adunările publice și private sunt interzise.

Cine poate intra și ieși din localitate

În localitatea carantinată sunt permise intrarea, respectiv ieşirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în localitatea carantinată, precum şi aprovizionării populaţiei.

Persoanele care nu locuiesc în satul pus în carantină, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor pot intra și ieși din satul carantinat.

Perosnale care desășoară activități profesionale în afara zonei carantinate pot intra și ieși numai dacă prezintă o adeverință de la angajator, o legitimație de serviciu sau orice alt document care confirmă activitatea profesională.

De asemenea, au voie să intre sau să iasă din sat și persoanele care realizează activităţi agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Alte excepții:

Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie sunt permise, precum și deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă. Și deplasarea pentru urgenţe medicale este posibilă.

Persoanele care tranzitează zona carantinată, utilizând DJ546A şi DJ653, pot străbate satul fără a opri în această zonă.

În satul respectiv e obligatorie purtarea măștii de protecție, inclusiv în spațiile aflate în aer liber. Doar copiii care nu au împlinit încă 5 ani pot să nu poarte masca.

„În cazul în care, pe durata celor 14 zile pentru care s-a instituit măsura carantinării satului Greci, comuna Schitu, vor apărea situaţii speciale, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Olt va analiza aceste situaţii şi va stabili măsuri suplimentare, cu aprobarea prefectului”, a transmis CJSU Olt.

×
Subiecte în articol: Olt coronavirus greci
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close