Antena 3 CNN Coronavirus A apărut o nouă tulpină COVID. C.1.2 a fost depistată în Africa și prezintă mutații similare cu varianta Delta

A apărut o nouă tulpină COVID. C.1.2 a fost depistată în Africa și prezintă mutații similare cu varianta Delta

Varianta C.1.2 este o nouă tulpină COVID, care a fost depistată în Africa de Sud. Cercetătorii susțin că această nouă tulpină prezintă mutații similare cu cele observate în varianta Delta.

A apărut o nouă tulpină COVID. C.1.2 a fost depistată în Africa și prezintă mutații similare cu varianta Delta
Sursa foto: Ajpek Orsi/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    01 Sep 2021   •   10:24

Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud a emis o alertă cu privire la evoluția  C.1.2, depistată în toate provinciile din țară, dar cu o rată relativ scăzută de contagiozitate.

Tulpina C.1.2 a fost depistată pentru prima dată în luna mai, dar Delta este încă varianta dominantă care se răspândește în Africa de Sud și în lume, scrie The Guardian.

În ciuda ratei scăzute de contagiozitate, această nouă variantă prezintă mutații în genomul viral similare cu cele observate în variantele de interes și variante de îngrijorare, cum ar fi varianta Delta, dar și unele mutații suplimentare.

Ne protejează sau nu vaccinul împotriva noii tulpini

Virusologii au subliniat că vaccinul și-a dovedit rezistența în ceea ce privește prevenirea infecțiilor severe, a spitalizărilor și a deceselor, indiferent de variantele de COVID apărute.

Megan Steain, virusolog și lector în imunologie și boli infecțioase, a spus că nu este nevoie să intrăm în panică, dar a adăugat că este important ca toate variantele să fie urmărite pentru a se vedea cum evoluează.

"Vaccinurile vor oferi în continuare niveluri ridicate de protecție împotriva spitalizării și decesului", au transmis cercetătorii Institutului Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud.

×
Subiecte în articol: COVID-19 delta
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close