Antena 3 Coronavirus Cu ce obiceiuri au rămas românii, după pandemie. 58% vor continua să poarte mască

Cu ce obiceiuri au rămas românii, după pandemie. 58% vor continua să poarte mască

de Maria Zărnescu    |    28 Mai 2021   •   16:46
Cu ce obiceiuri au rămas românii, după pandemie. 58% vor continua să poarte mască
Sursa foto: Hepta

Primele măsuri de relaxare au intrat în vigoare la data de 15 mai, dar românii recunosc că vor mai respecta o serie de obiceiuri pe care le-au dobândit în timpul pandemiei. Spre exemplu, 58% dintre cetățeni recunosc că vor purta masca de protecție, potrivit unui studiu IRES.

Potrivit ultimului sondaj IRES, publicat vineri, românii vor continua să  respecte o serie de măsuri sanitare, pe care le-au pus în practică în timpul pandemiei.

Spre exemplu, masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise neaglomerate, dar 58% dintre respondenți au precizat că vor continua să o poarte.

Mai mult decât atât, trei sferturi dintre români admit că vor păstra distanța de 1.5 metri, iar 95% dintre ei susțin că vor continua să se spele pe mâini.

Totuși, chiar și după relaxarea restricțiilor, 60% dintre români spun că vor continua să se întâlnească cu alte persoane doar în grupuri restrânse.

După perioada pandemiei și a restricțiilor, 19% dintre români precizează că își vor căuta un loc de muncă unde pot lucra de acasă. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close