Antena 3 CNN Coronavirus Octavian Jurma: ”În 3 luni ale valului 4 au murit la fel de mulţi copii cât în toate valurile precedente”

Octavian Jurma: ”În 3 luni ale valului 4 au murit la fel de mulţi copii cât în toate valurile precedente”

Cercetătorul Octavian Jurma susține că în 3 luni de la debutul valului 4 au murit la fel de mulți minori cât au murit în toate valurile precedente combinat.

Octavian Jurma: ”În 3 luni ale valului 4 au murit la fel de mulţi copii cât în toate valurile precedente”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Laura Dinu    |    11 Noi 2021   •   14:04

”Știu ca toată lumea e cu ochii pe circul politic însă glasul morților se aude în continuare mai tare în România decât cel al politicienilor. În numele lor vă vorbesc în continuare.

Azi, 10 noiembrie 2021, este încă o zi tristă pentru România, care vine să atragă atenția asupra consecințelor nefaste ale deschiderii școlilor cu nesocotirea deliberata a normelor de siguranță, indiferent de incidenta cazurilor noi și asumarea politică împotriva recomandărilor medicilor, experților în sănătate publică și chiar a instituțiilor de sănătate publică.

”De la debutul valului 4-Delta în august și până azi, într-un interval de 4x mai scurt, au murit tot 18 minori dar dintr-un total de 2x mai mic”

În 3 luni de la debutul valului 4 - Delta au murit le fel de multi minori, 18 copii (minori intre 0 si 19 ani*), câți au murit în 12 luni în toate valurile precedente combinat, când au murit de COVID-19 tot 18 minori.

De la debutul pandemiei și până la debutul valului 4-Delta au murit oficial în România 34,253 de persoane dintre care 18 minori (0-19 ani) în mai mult de 1 an.

De la debutul valului 4-Delta în august și până azi, într-un interval de 4x mai scurt, au murit tot 18 minori dar dintr-un total de 2x mai mic (17,635 decese din august 2021 până acum).

Iar valul 4-Delta este încă departe de a fi încheiat, dimpotrivă abia acum a coborât la nivelul vârfului valului 2!

Ce poți să mai comentezi la aceasta statistica cumplită

”În valul 4-Delta copiii noștri au murit de 2x mai mult și de 4x mai repede decât în valurile precedente”

Încă sper ca s-a greșit undeva în raportări sau am greșit eu în interpretarea datelor. În nici o altă categorie de vârstă diferența nu este atât de dramatica în valul Delta fața de valurile precedente, chiar daca tinerii sunt proporțional mai puternic afectați și în intervalul 20-59 de ani.

Pot doar sa remarc că e puțin probabil sa avem mai puține decese ale minorilor în săptămânile care au urmat vârfului de cazuri din România (19 octombrie 2021) decât in săptămânile care au precedat acest vârf. Mai pe românește, exista suspiciuni că ne mint deja din octombrie în privința numărului real de morți mai ales în rândul tinerilor.

După aproape 2 ani de lupta cu pandemia în fiecare val, în România, rezultatele sunt mai proaste, nu mai bune, și direct proporțional cu nivelul de control politic al politicii de sănătate publică.

”Singura veste bună este că 18 decese rămân procentual un număr foarte mic față de numărul total de decese din valul 4”

Singura veste bună este că 18 decese rămân procentual un număr foarte mic față de numărul total de decese din valul 4 (aproape 18,000 pana acum).

Chiar și așa, numărul de spitalizări, cazuri severe care necesită ATI și decese este inacceptabil de mare, spre exemplu Italia are tot 36 de decese în aceasta categorie de la debutul pandemiei la o populație triplă.

Această tragedie tăcută este una din consecințele directe ale deciziei asumate exclusiv politic de a menține deliberat școlile deschise pentru a permite menținerea unei stări de relaxare aproape completă chiar și la 10,000 de cazuri pe zi.

Știam încă din august-septembrie 2021, pe baza datelor din SUA, Marea Britanie si alte tari lovite deja de valul 4 ca tulpina Delta produce o rată de spitalizare a copiilor, forme grave de boala (ATI) si un număr de decese în rândul copiilor, mai mare decât vechile variante ale virusului SARS-CoV-2. În 2 octombrie 2021 CDC a lansat încă un avertisment fără echivoc in acest sens (vezi imagine).

”În România aceste avertismente nu au fost doar ignorate ci activ contestate de conducerea politica a țării”

Iată ca România vine sa confirme acest avertisment, tocmai pentru că în România aceste avertismente nu au fost doar ignorate ci activ contestate de conducerea politica a țării. Pragul pentru debutul procesului de închidere de urgență a școlilor și protejare a copiilor a fost ridicat, pe criterii exclusiv politice de la 1 la 6 la mie și apoi, tot pe criteriile exclusiv politice, eliminat cu totul.

Sănătatea și viața copiilor, a profesorilor și a părinților efectiv nu a contat [și încă nu contează] în deciziile politice luate în valul 4-Delta.

Aștept să aflu tot dintr-o raportare oficială care este beneficiul economic sau politic pentru care a fost necesar sa plătim acest preț imens în vieți de inocenți.

Până atunci nu ne rămâne decât să ne protejam individual copiii cât putem mai bine. Chiar daca moartea este un deznodământ foarte rar la copii, nu avem suficiente date pentru consecințele pe termen lung ale bolii sau acest COVID-lung cum i se mai spune.

”Cea mai importantă măsură de protecție a sănătății și vieții copiilor de această cumplita boală este să ne vaccinăm”

Așa cum recomanda și CDC, cea mai importantă măsură de protecție a sănătății și vieții copiilor de această cumplita boală este să ne vaccinăm. Dacă ne vaccinăm, copiii eligibili ii protejam direct, așa cum i-am protejat când am început schema de vaccinare imediat după naștere. Acesta este doar încă un vaccin din aceasta schemă, orice încercare de a face din vaccinul împotriva COVID-19 ceva diferit de restul vaccinurilor ține mai degrabă de misticism decât de știință.

Apoi să ne vaccinăm noi și să insistăm, politicos și civilizat [dar ferm], ca si cei care intră în contact cu copiii noștri să fie vaccinați. Dacă ne protejăm noi, părinții, rudele, prietenii, profesorii și în general adulții, atunci îi protejăm și pe cei care încă nu se pot vaccina.

PS. Consecințele pe termen lung ale vaccinării sunt cunoscute: imunizarea si protecția față de formele grave de boală.

* NOTA: Categoriile pe care se raportează morții sunt 0-9 si 10-19 ani”, scrie Octavian Jurma pe Facebook. 

Stiu ca toata lumea e cu ochii pe circul politic insa glasul mortilor se aude in continuare mai tare in Romania decat...

Publicată de Octavian P Jurma pe Miercuri, 10 noiembrie 2021

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close