Antena 3 CNN Coronavirus Cercetătorul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă: O putem considera o nouă pandemie

Cercetătorul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă: O putem considera o nouă pandemie

Cercetătorul Octavian Jurma este de părere că în următoarele trei luni va fi o evoluție îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19 în România.

Cercetătorul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă: O putem considera o nouă pandemie
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    25 Ian 2021   •   08:30

Relaxarea măsurilor ar putea duce la o nouă serie de infectări în săptămânile următoare.

”Ar fi trebuit să ne temem de virus fără să luăm această măsură de relaxare. Avem nenumărate avertismente(...). Acest val trei poate fi chiar mai mare decât valul doi având în vedere că noua tulpină este mai infecțioasă cu până la 70%”, a spus cercetătorul Octavian Jurma, duminică, la Antena 3.

”Suntem într-o cursă contractronometru cu virusul. Oamenii nu înțeleg pentru că nu am avut o campanie de educație și de informare corectă, dar într-o pandemie nu ai de ales între a te vaccina și a nu te vaccina, ai de ales între a te imuniza cu virusul și a te imuniza cu vaccinul.

Mai devreme sau mai târziu, virusul ne va vizita pe toți”, a mai spus cercetătorul.

Coronavirus în România, 24 ianuarie 2020. Peste 1.000 pacienți din nou la ATI

Coronavirus în România, 24 ianuarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România.

Până duminică, 24 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 711.010 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  653.125 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.816 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Până duminică, 24 ianuarie 2021, 17.776 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

10 cazuri de șoc anafilactic după 4 milioane de vaccinuri anti COVID. Reacția severă, doar la femei

Cazurile de reacție alergică severă la vaccinul împotriva Covid-19 produs de Moderna sunt ”rare” și nu au afectat decât 10 persoane din cele peste 4 milioane de doze administrate în SUA.

Niciunul dintre aceste 10 cazuri nu a dus la decese.

Citiți și: Octavian Jurma, adevărul din spatele raportărilor COVID-19: "Problema cea mai mare vine din faptul că nu s-au scalat resursele alocate DSP-urilor"

×
Subiecte în articol: coronavirus Octavian Jurma
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close