Antena 3 CNN Coronavirus Omenirea a depăşit pragul de un milion de morţi de COVID-19. Câţi vor mai muri până la apariţia unui vaccin

Omenirea a depăşit pragul de un milion de morţi de COVID-19. Câţi vor mai muri până la apariţia unui vaccin

Peste un milion de oameni au murit la nivel global din cauza pandemiei de coronavirus, care a cuprins 210 state şi teritorii din decembrie 2019, de când infecţia a început să se răspândească.

Omenirea a depăşit pragul de un milion de morţi de COVID-19. Câţi vor mai muri până la apariţia unui vaccin
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    29 Sep 2020   •   11:06

Pragul psihologic de un milion de morţi a fost atins şi depăşit după creşteri ale ratelor de infectare care au dus la reimpunerea măsurilor de carantină la nivel local în ţări precum Spania, Franţa şi Marea Britanie, relatează presa internaţională.

În urmă cu o săptămână, Statele Unite ale Americii au consemnat peste 200 de mii de morţi de coronavirus, statistică sumbră arată că această ţară concentrează peste 20% din totalul global de decese provocate de pandemie.

O altă ţară, India, are cea mai rapidă rată de infectare şi este pe cale să devină lider mondial la numărul de cazuri.

India are 6 milioane de infectaţi la o populaţie de 1,3 miliarde şi se plasează după Statele Unite, unde sunt peste 7 milioane de cazuri de COVID-19.

Pandemia a "ucis" şi Carnavalul din Rio

Spre deosebire de SUA, India are una dintre cele mai scăzute rate de deces, aspect pe care specialiştii îl pun pe seama populaţiei mai tinere.

Brazilia, locul 2 mondial la numărul de decese, după SUA, a renunţat pentru prima dată în ultima sută de ani la organizarea Carnavalului de la Rio în contextul pandemiei.

Iar în Israel, prima ţară care a reinstituit, luna aceasta, măsura carantinei la nivel naţional a decis în favoarea unor măsuri şi mai stricte de izolare, după ce restricţiile de până în prezent nu au dat rezultate.

Marea Britanie  a adoptat la nivel local întărirea restricţiilor care afecteză în peste un sfert din populaţia ţării - 17 milioane de persoane, în timp ce în Spania, în regiunea Madrid, au fost puse în carantină cartiere ce însumează peste un milion de locuitori dintr-un total de 6,6 milioane.

OMS a calculat când se va dubla numărul deceselor

Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul actual de decese la nivel global ar urma să se dubleze până la găsirea şi punere în uz a unui vaccin eficace.

OMS ia în calcul faptul că milionul de decese din cauza coronavirusului a fost consemnat după 9 luni de pandemie iar până la aprobarea vaccinului şi începerea iimunizării pe scară largă ar urma să mai treacă 9 luni.

×
Subiecte în articol: coronavirus decese
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close