Antena 3 CNN Coronavirus Cât de repede se răspândește varianta Omicron. Cercetătorii au analizat apele reziduale din Africa de Sud și au ajuns la o concluzie surprinzătoare

Cât de repede se răspândește varianta Omicron. Cercetătorii au analizat apele reziduale din Africa de Sud și au ajuns la o concluzie surprinzătoare

Cercetătorii au apelat la o metodă mai puțin cunoscută pentru a stabili viteza cu care se propagă noua variantă de coronavirus.

Cât de repede se răspândește varianta Omicron. Cercetătorii au analizat apele reziduale din Africa de Sud și au ajuns la o concluzie surprinzătoare
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    30 Noi 2021   •   16:33

Concluzia a fost că Omicron se răspândește, într-adevăr, repede.

Profesorul Cristian Apetrei, de la Centrul pentru Cercetări Vaccinale din cadrul Universității Pittsburgh, SUA, a analizat rezultatele unui studiu făcut la Pretoria, în Africa de Sud.

Metoda utilizată presupune monitorizarea nivelurilor de virus din apele reziduale și este considerată una dintre cele mai eficiente pentru determinarea situației epidemiologice într-o regiune, spune profesorul Apetrei.

Cercetătorul român a constatat că, în numai câteva săptămâni, încărcăturile virale din apă au ajuns aproape de nivelul valorilor de vârf constatate în timpul infectării cu varianta Delta.

Profesorul Apetrei le cere oamenilor să fie prudenți.

"Purtați masca. Odată ce intră și începe să se răspândească, va fi practic imposibil să fie prinsă din urmă", a spus el despre varianta Omicron.

Noua variantă a virusului SARS CoV-2 a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud.

Ulterior, Omicron a fost descoperită și la persoane din Europa, Australia și America de Nord.

×
Subiecte în articol: Cristian Apetrei omicron
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close