Antena 3 CNN Coronavirus A fost stabilit riscul de spitalizare în cazul infectării cu Omicron. Este mult mai mic decât în cazul variantei Delta

A fost stabilit riscul de spitalizare în cazul infectării cu Omicron. Este mult mai mic decât în cazul variantei Delta

Autoritățile sanitare din Norvegia au stabilit care este riscul de spitalizare în urma infectării cu varianta Omicron a COVID, relatează presa internațională.

A fost stabilit riscul de spitalizare în cazul infectării cu Omicron. Este mult mai mic decât în cazul variantei Delta
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    12 Ian 2022   •   18:13

"Analiza preliminară a datelor sugerează că riscul de spitalizare având COVID-19 drept principală cauză este cu 69% mai redus în cazul variantei Omicron în comparație cu infecțiile cu varianta Delta", a arătat Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) în raportul său săptămânal.

Rezultatele confirmă estimările anterioare, care indicau că noua variantă de coronavirus ar fi mai puțin periculoasă.

Varianta Omicron a fost depistată la 32% dintre persoanele internate cu COVID-19 în țara scandinava în prima săptămână a anului 2022.

Concret, este vorba de 24  de cazuri din 74.

Cu patru săptămâni mai devreme, procentajul era de 1,7% sau 3 cazuri din 175.

În aceeași perioadă, Omicron a devenit varianta predominantă și provoacă în prezent aproximativ 90% din noile infecții.

"Varianta Omicron prezintă un risc semnificativ mai mic decât varianta Delta de a dezvolta o formă severă a bolii la persoanele infectate, cel puțin dacă sunt vaccinate", a subliniat FHI într-un alt raport de evaluare a riscurilor.

Instituția citată afirmă că se așteaptă la un val de infectări în cursul iernii care va pune sub presiune sistemul sanitar.

Astfel, potrivit FHI, din ianuarie până în martie, "câteva sute de mii" de persoane ar urma să fie infectate cu coronavirus, cu vârfuri zilnice de până la 50.000 de cazuri, în această țară nordică unde trăiesc 5,4 milioane de locuitori.

Sursa: Agerpres

 

×
Subiecte în articol: omicron delta
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close