Antena 3 CNN Coronavirus OMS, apel fără precedent despre coronavirus: ”Este în interesul naţional al ţărilor să coopereze!”

OMS, apel fără precedent despre coronavirus: ”Este în interesul naţional al ţărilor să coopereze!”

Organizația Mondială a Sănătății lansează un avertisment fără precedent în ceea ce privește evoluția alarmantă a pandemiei de coronavirus în toată lumea.

OMS, apel fără precedent despre coronavirus: ”Este în interesul naţional al ţărilor să coopereze!”
Sursa foto: hepta
de Mirabela Vasile    |    16 Aug 2020   •   18:30

OMS a înregistrat la sfârșitul acestui weekend cea mai mare creștere de până acum, în ceea ce privește numărul zilnic de cazuri de coronavirus, la nivel global. Astfel, aceștia au anunțat că numărul cazurile din întreaga lume a crescut cu peste 294.000, în ultimele 24 de ore. 

De asemenea, a lansat un apel la o mai mare cooperare globală în cadrul eforturilor de dezvoltare a unui vaccin împotriva virusului ucigaș și au avertizat împotriva ”naţionalismelor” în acest domeniu.

Risc de umflare a prețurilor și naționalism al vaccinurilor

”Economia mondială nu se va putea restabili într-un mod sustenabil decât dacă noul coronavirus este învins peste tot în lume, deci este în interesul naţional al ţărilor să coopereze.

Cererea excesivă şi competiţia pentru dotarea cu acest preparat generează deja un naţionalism al vaccinurilor şi un risc de umflare a preţurilor. Este un tip de disfuncţionalitate a pieţei pe care numai solidaritatea globală, investiţiile şi angajamentul în sectorul public îl pot rezolva”, a spus şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la sediul organizaţiei din Geneva, spune presa internațională.

×
Subiecte în articol: OMS coronavirus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close