Antena 3 CNN Coronavirus OMS cere să nu se relaxeze măsurile în pandemie

OMS cere să nu se relaxeze măsurile în pandemie

''Este periculos să credem că pandemia dă înapoi''. Avertismentul vine chiar de la directorul OMS Europa pe măsură ce tot mai multe ţări iau în calcul relaxarea măsurilor de carantină. Cu 938 de decese înregistrate ieri, Marea Britanie ar putea prelua, curând, poziţia nedorită de lider în clasamentul celor mai afectate ţări. În Italia s-au înregistrat 542 de decese şi în jur de 3.800 de cazuri noi, într-o singură zi. Intre timp, la nivel mondial numarul celor infectaţi a depăşit 1,5 milioane

OMS cere să nu se relaxeze măsurile în pandemie
Sursa foto: Hepta
09 Apr 2020   •   11:43

După trei nopţi la terapie intensivă, Boris Johnson pare că s-a mai întremat. Potrivit informaţiilor furnizate de Downing Street, febra care l-a trimis în spital după 10 zile de carantină, a început să scadă. Mesaje de solidaritate au curs din întreaga ţară. Cadre medicale şi oameni de rând s-au fotografiat şi l-au aplaudat pe premier.

Veştile care vin din restul Regatului nu sunt, însă, la fel de optimiste. Peste 7.000 de britanici au murit de coronavirus. Autorităţile se tem că mulţi alţii s-au stins acasă şi, netestaţi, nu figurează pe liste. Un studiu anunţă o situaţie şi mai dramatică. Regatul ar putea deveni ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate- până la 66 de mii de decese.

În Italia, printre cei 600 de morţi înregistraţi ieri s-a numărat şi o asistentă româncă.

Elena a luptat în prima linie împotriva coronavirusului înainte de a pierde lupta.

În Franţa, unde bilanţul a depăşit 10 mii de morţi guvernul a înăsprit regulile carantinei şi a interzis joggingul pe timpul zilei. Iar Spania, unde ultimul bilanţ numără 757 de oameni se pregăteşte să intre în faza doi, de redeschidere parţială, pe modelul Austriei şi Danemarcei.

OMS cere să nu se relaxeze măsurile în pandemie

 

×
Subiecte în articol: pandemie coronavirus masuri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close