Antena 3 CNN Coronavirus OMS despre suspendarea studiului pentru vaccinul anti-Covid: „Este un lucru bun, este un apel de trezire”

OMS despre suspendarea studiului pentru vaccinul anti-Covid: „Este un lucru bun, este un apel de trezire”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că decizia AstraZeneca de a amâna studiul pentru a treia faza a vaccinului anti-Covid din motive de siguranță, poate fi un lucru bun și un apel de trezire, pemtru că dezvoltarea unui vaccin nu este întodeuna un drum drept și rapid, scrie CNBC.

OMS despre suspendarea studiului pentru vaccinul anti-Covid: „Este un lucru bun, este un apel de trezire”
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    11 Sep 2020   •   11:30

„Cred că acesta este un lucru bun, poate un apel de trezire sau o lecţie pentru ca toată lumea să recunoască faptul că există urcuşuri şi coborâşuri în cercetare, există urcuşuri şi coborâşuri în dezvoltarea clinică şi trebuie să fim pregătiţi pentru acestea. Sperăm că lucrurile vor putea merge mai departe, dar depinde. Depinde de multe lucruri şi trebuie să aşteptăm să vedem detaliile a ceea ce s-a întâmplat de fapt”, a declarat, joi, dr. Soumya Swaminathan, directorul ştiinţic al OMS, în timpul uneu conferințe de presă susţinută la sediul organizaţiei de la Geneva.

OMS speră ca studiul clinic al vaccinului să se reia în curând, dar trebuie așteptate mai multe informaţii furnizate de un consiliu de monitorizare a datelor şi siguranţei, care va stabili cum să procedeze cu studiile, a mai spus Swaminathan.

OMS: Nu fiți dezamăgiți, aceste lucruri se întâmplă 

Reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății a precizat că nu trebuie să fim „extrem de dezamăgiţi” pentru că studiul a fost suspendat şi a precizat că „aceste lucruri se întămplă”.

„Există un protocol pentru ceea ce trebuie făcut atunci când apare ceva. Dacă este un efect secundar uşor, sunt lucruri de făcut. Dacă este o reacţie gravă, aşa cum a fost în acest caz, a fost un efect secundar sever, prin urmare procesul a fost oprit. Şi din nou, aceasta este o procedură normală”, a mai spus dr. Soumya Swaminathan.

AstraZeneca a anunţat că suspendă studiul clinic pentru faza a treia a posibilului vaccin anti-Covid, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, după ce unul dintre participanţi a prezentat semne ale unei reacţii adverse grave.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: OMS vaccin
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close