Șeful OMS Europa, avertisment despre vaccinurile anti-Covid-19: "Ar putea crea un fals sentiment de siguranţă"

de Georgiana Adam    |    11 Feb 2021   •   19:39
Șeful OMS Europa, avertisment despre vaccinurile anti-Covid-19: "Ar putea crea un fals sentiment de siguranţă" Hepta

Hans Kluge, şeful OMS Europa a subliniat că există "o linie subţire între speranţa unui vaccin şi un fals sentiment de siguranţă". El a precizat că cifrele care indică numărul infectărilor şi al deceselor asociate cu COVID-19 sunt "prea mari", iar tările ar trebui să urmărească cu atenţie focarele şi răspăndirea în comunitate a tulpinilor mai transmisibile.

Începând de miercuri, 17 state şi teritorii din regiunea europeană a OMS au avut o incidenţă în 14 zile de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În acest context, şeful OMS Europa a avertizat că relaxarea "prea rapidă" a restricţiilor riscă să pună în pericol "avansul obţinut cu greu".

El a precizat că cifrele care indică numărul infectărilor şi al deceselor asociate cu COVID-19 sunt "prea mari" iar ţările ar trebui să urmărească cu atenţie focarele şi răspăndirea în comunitate a tulpinilor mai transmisibile.


"Deciziile de ridicare a restricţiilor sociale şi de sănătate publică trebuie susţinute cu date, pe baza evaluării epidemiologice şi a capacităţii sistemului de sănătate", a mai spus şeful OMS Europa, Hans Kluge.

Hans Kluge, şeful OMS Europa: "Există o linie subţire între speranţa unui vaccin şi un fals sentiment de siguranţă"

În ceea ce priveşte statisticile privind vaccinarea, Hans Kluge a precizat că 7,8 milioane de persoane au fost imunizate cu cele două doze de vaccin în 29 din cele 37 de ţări din Europa care au început vaccinarea, "echivalentul a doar 1,5% din populaţie".

Hans Kluge, şeful OMS Europa: "Vaccinarea grupurilor prioritare salvează deja vieţi"

Oficialul OMS a mai spus că "amploarea implementării vaccinării este imensă, iar inoculările vor necesita timp, informează Agerpres.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close