Antena 3 CNN Coronavirus OMS, despre numărul real al morţilor de COVID: "De circa trei ori mai mare decât cel anunţat"

OMS, despre numărul real al morţilor de COVID: "De circa trei ori mai mare decât cel anunţat"

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că numărul real al morţilor de COVID-19 este de circa trei ori mai mare decât bilanţul oficial.

OMS, despre numărul real al morţilor de COVID: "De circa trei ori mai mare decât cel anunţat"
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    21 Mai 2021   •   15:57

Cifrele oficiale arată că, până în mai 2021, 3,4 milioane de persoane au murit din cauza coronavirusului, însă Samira Asma, directorul general adjunct al OMS, a afirmat că, pe baza datelor și analizelor, "acest număr ar fi cu adevărat de două, până la de trei ori mai mare. 

Director OMS: Pot să estimez cu siguranță că sunt 6 - 8 milioane de decese

Cred că pot să estimez cu siguranță că sunt aproximativ 6 până la 8 milioane de decese", a spus oficialul, potrivit biziday.ro.

Spre exemplu, pentru anul 2020, Organizația Mondială a Sănătății estimează că numărul deceselor care pot fi atribuite COVID-19, atât direct, cât și indirect, se ridică la cel puțin 3 milioane, deci cu 1,2 milioane mai mult decât au fost raportate oficial.

"Foarte probabil ne confruntăm cu o numărătoare semnificativ redusă a deceselor atribuite direct sau indirect COVID-19. 

OMS: În prezent, principala cauză de deces în lume este COVID-19

Pandemia constituie o ameninţare majoră la adresa sănătății și stării de bine a populațiilor din întreaga lume", a adăugat Samira Asma.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată, în raportul anual, că, în prezent, principala cauză de deces în lume este COVID-19, iar boala a provocat un număr considerabil de decese suplimentare la nivel mondial, la nivel regional și național și a redus inevitabil speranța de viață în multe state.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close