Antena 3 CNN Coronavirus OMS avertizează: Omicron se răspândește cu mai multă rapiditate decât oricare dintre variantele anterioare

OMS avertizează: Omicron se răspândește cu mai multă rapiditate decât oricare dintre variantele anterioare

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat marți că noua variantă Omicron COVID-19 se răspândește mai repede decât orice tulpină anterioară și este probabil prezentă în fiecare țară a lumii.

OMS avertizează: Omicron se răspândește cu mai multă rapiditate decât oricare dintre variantele anterioare
Sursa foto: Getty Images | Zuma Press / Pavlo Gonchar
de Alexandra Ionescu    |    14 Dec 2021   •   18:53

„Omicron se răspândește într-un ritm pe care nu l-am văzut la nicio variantă anterioară”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei actualizări despre COVID la Geneva.

„Șaptezeci și șapte de țări au raportat acum cazuri de Omicron. Și realitatea este că Omicron este probabil în majoritatea țărilor, chiar dacă nu a fost detectat încă.” Tedros a spus că OMS este îngrijorată de faptul că țările resping Omicron ca o variantă ușoară.

Deși Omicron este mai contagios, nu este încă clar dacă varianta provoacă o boală mai ușoară sau mai gravă decât tulpinile anterioare ale virusului.

„Am aflat până acum că subestimăm acest virus pe riscul nostru”, a spus Tedros. „Chiar dacă Omicronul cauzează o boală mai puțin severă, numărul mare de cazuri ar putea copleși din nou sistemele de sănătate nepregătite”, a spus el, potrivit CNBC.

×
Subiecte în articol: OMS COVID-19 omicron pandemie
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close