Antena 3 CNN Coronavirus Organizația Mondială a Sănătății, apel la guverne: Școlile trebuie să rămână deschise!

Organizația Mondială a Sănătății, apel la guverne: Școlile trebuie să rămână deschise!

Organizația Mondială a Sănătății solicită statelor să ia măsuri „ţintite şi proporţionate” pentru a opri creşterea cazurilor şi a mortalităţii provocate de COVID-19, dar face un apel ca şcolile să rămână deschise, iar închiderea acestora să se producă doar ca ultim resort.

Organizația Mondială a Sănătății, apel la guverne: Școlile trebuie să rămână deschise!
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    05 Noi 2020   •   18:20

„Observăm o explozie” a infecţiilor - cu „un milion de noi cazuri în doar câteva zile” în Europa - şi vedem „încet-încet creşterea mortalităţii”, a subliniat, joi, într-un interviu, Hans Kluge, directorul filialei europene a OMS.

„Nu putem să ne relaxăm” şi „asta va fi o perioadă puţin dificilă, trebuie să fim oneşti”, a spus oficialul. Zona europeană a OMS, care cuprinde 53 de ţări, între care Rusia, a înregistrat mai mult de 11,8 milioane de cazuri şi aproape 295.000 de morţi de la începutul pandemiei, potrivit Adevărul.

În ultimele şapte zile, aproape 1,8 milioane de noi cazuri au fost înregistrate, precum şi 19.500 de morţi. Potrivit estimărilor OMS, „cu purtarea generalizată a măştii şi un control strict al adunărilor, putem să salvăm 261.000 de vieţi de acum şi până în februarie în Europa”.

Școlile trebuie să rămână deschise „până la capăt” şi să fie închise doar ca ultimă soluţie, a subliniat Kluge.

„Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere”, a afirmat medicul german. „Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza COVID-19”, a atras atenția directorul OMS.

 

×
Subiecte în articol: OMS scoala online
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close