Antena 3 CNN Coronavirus OMS, despre întârzierea vaccinării copiilor: ''Avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută''

OMS, despre întârzierea vaccinării copiilor: ''Avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută''

OMS a avertizat, joi, asupra riscului unei ''catastrofe absolute'' dacă nu se recuperează întârzierea periculoasă a vaccinării copiilor din cauza pandemiei de COVID-19 şi dacă restricţiile sanitare sunt ridicate prea repede, relatează AFP.

OMS, despre întârzierea vaccinării copiilor: ''Avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută''
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    15 Iul 2021   •   09:26

''În 2021, avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută'', a avertizat la Geneva dr. Kate O'Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Pandemia a determinat ca resursele şi personalul să fie redirecţionate spre lupta împotriva COVID, iar multe servicii medicale au fost închise sau a fost redus programul. Oamenii au fost, de asemenea, reticenţi să se mai deplaseze de teama de a nu se infecta, chiar şi atunci când măsurile de izolare nu le interziceau acest lucru.

Copiii neprotejaţi şi o ridicare prea rapidă a restricţiilor sanitare împotriva COVID - care, de asemenea, au protejat parţial de anumite boli la copii - îşi arată deja efectele, un exemplu fiind apariţia unor focare de rujeolă în Pakistan, a subliniat oficialul OMS.

Aceşti doi factori combinaţi sunt ''catastrofa absolută împotriva căreia tragem, acum, un semnal de alarmă, pentru că trebuie să acţionăm imediat pentru a-i proteja pe aceşti copii'', a insistat ea.

×
Parteneri
DIICOT: Imagini de la capturarea celor ce conduc mafia gunoaielor
x close