Antena 3 Coronavirus Varianta indiană de coronavirus, descoperită în 7 țări din Europa. Ce are special mutația care a băgat India în colaps

Varianta indiană de coronavirus, descoperită în 7 țări din Europa. Ce are special mutația care a băgat India în colaps

de Ruxandra Rădulescu    |    28 Apr 2021   •   12:20
Varianta indiană de coronavirus, descoperită în 7 țări din Europa. Ce are special mutația care a băgat India în colaps Hepta

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că varianta indiană de coronavirus s-a extins în șapte țări europene și a fost clasată oficial ”variantă îngrijorătoare” din cauza gradului ridicat de transmitere.

OMS a tras un semnal de alarmă, conform căruia varianta indiană de coronavirus, care face ravagii în India a fost descoperită în 17 țări, printre care 7 state europene, Marea Britanie, Elveția, Belgia, Germania, Irlanda, Țara Galilor și Insulele franceze. 

Potrivit ultimelor statistici a OMS varianta indiana a fost detectată în peste 1200 secvențe studiate din cel puțin 17 țări, cum ar Australia, Singapore, și Statele Unite, titrează Euronews. 

Recent OMS a clasat tulpina B.1.617 ca ”variantă îngrijorătoare” în contextul în care noul val de coronavirus din India a cauzat o creștere masivă a cazurilor de infectări și al deceselor.

Tulpina nou apărută în India a generat și o creștere a cazurilor de infectări la nivel global. 

Noua variantă indiană virusului ar putea fi rezistentă la vaccin

Potrivit specialiștilor versiunea indiană a virusului prezintă două mutații care permit ca oamenii să se infecteze mai ușor, de asemenea tulpina B.1.617 poate avea un grad mai mare de mortalitate, și ar putea fi rezistentă la vaccin.  

În unul dintre statele indiene 60% dintre infecții au fost cauzate de noua tulpină a coronavirusului, potrivit analizelor făcute de experți.

Cel de al doilea val de COVID-19 care a zguduit recent India a cauzat o criză umanitară, și recenet, în țară s-au înregistrat peste 300.000 de cazuri noi de infectări pentru a șasea zi la rând.

India a fost introdusă pe lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Cei care vin din această țară vor fi obligați să stea în carantină 14 zile, chiar dacă au avut COVID-19 sau stau pe teritoriul României mai puțin de 72 de ore. Măsura nu se aplică celor care au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin.

România donează aparate de oxigen Indiei

România va trimite echipament medical Indiei, după ce autoritățile indiene au cerut ajutor prin mecanismul UE de protecție civilă. Astfel, 80 de concentratoare de oxigen și 75 de cilindri de oxigen vor pleca din țara noastră către India, acolo unde situația ajuns critică în ultimele săptămâni.

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close