Antena 3 CNN Coronavirus OMS a suspendat procesul de aprobare pentru un vaccin anti-COVID-19

OMS a suspendat procesul de aprobare pentru un vaccin anti-COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a suspendat procesul de aprobare pentru vaccinul rusesc anti-COVID-19, Sputnik V. Un oficial regional al OMS a declarat că procesul de fabricaţie al serului nu a îndeplinit standardele necesare.

OMS a suspendat procesul de aprobare pentru un vaccin anti-COVID-19
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    21 Sep 2021   •   09:39

Organizația Mondială a Sănătății susține că a întârziat aprobarea serului până în momentul în care se va putea efectua o nouă inspecție la una dintre făbricile în care a fost produs Sputnik V.

Potrivit cercetărilor publicate în jurnalul medical The Lancet, , vaccinul are 91,6% eficacitate împotriva coronavirusului, potrivit Euronews.

Pe contul său oficial de Twitter, Sputnik a susţinut, de asemenea, că vaccinul a demonstrat 97,2% eficacitate în timpul campaniei de vaccinare din Belarus.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății și Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) au spus că încă așteaptă date complete de la producătorii vaccinului.

Vorbind într-un briefing de presă pentru Organizația Panamericană a Sănătății, o sucursală regională a OMS, directorul adjunct Jarbas Barbosa a declarat că cererea Rusiei pentru autorizarea de urgență a fost suspendată.

„În timp ce inspectau una dintre locațiile în care este produs vaccinul, au constatat că această sucursală nu respecta practicile de fabricare", a spus el. „Producătorul [vaccinului - n.r.] trebuie să ţină cont de acest lucru, să facă modificările necesare şi să fie pregătit pentru o nouă inspecție. OMS așteaptă ca producătorul să trimită vești că fabrica este la standardele impuse", a adăugat el.

OMS îşi exprimase şi anterior îngrijorarea cu privire la posibila contaminare încrucișată şi insuficientă în timpul unei inspecții la fabrica de producție Sputnik V din Ufa.

×
Subiecte în articol: OMS Sputnik V
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close