Antena 3 CNN Coronavirus Şefa serviciilor americane despre originea COVID-19: "Virusul nu a fost creat de om sau modificat genetic"

Şefa serviciilor americane despre originea COVID-19: "Virusul nu a fost creat de om sau modificat genetic"

Comunitatea de informaţii din SUA nu ştie cu exactitate încă unde, cum sau când a fost transmis iniţial virusul în China, dar există momentan două teorii conform cărora acesta s-a răspândit fie prin contactul cu animale infectate, fie că a fost produsul unui nefericit accident de laborator, a declarat Avril Haines, şefa serviciilor de informaţii din SUA, potrivit Reuters.

Şefa serviciilor americane despre originea COVID-19: "Virusul nu a fost creat de om sau modificat genetic"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    15 Apr 2021   •   14:24

Declaraţia a fost făcută în timpul unei audieri în Senatul SUA. Ea a mai adăugat că virusul nu a fost cu siguranţă "creat de om, sau modificat genetic".

Directorul CIA, William Burns, a precizat că este de acord cu Haines şi a mai adăugăt că este foarte clară în acest moment lipsa de transparenţă a Chinei în raport cu Organizaţia Mondială a Sănătăţiii, şi faptul că nu au fost oferite date complete pentru a putea răspunde la întrebările legate de originea virusului. "Facem tot ce putem în acet moment, şi folosim toate resursele pentru a găsi răspunsuri concludente".

"Nu vom cunoaşte niciodată adevărul, pentru că nici măcar chinezii nu ştiu adevărul”

O sursă a declarat pentru CNN că momentan Comunitatea de informaţii SUA nu favorizează niciuna dintre cele două terorii. "Nu vom cunoaşte niciodată adevărul, pentru că nici măcar chinezii nu ştiu adevărul, iar China nu are niciun motiv ca acest adevăr sa iasă vreodată la suprafaţă".


 

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19 pandemie
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close