Antena 3 CNN Coronavirus Orașul superb din Italia în care populația a dobândit imunitate la coronavirus

Orașul superb din Italia în care populația a dobândit imunitate la coronavirus

În orășelul italian Ortisei, o superbă localitate situată în nordul extrem al Italiei, în Val Gardena, aproape jumătate din populație a devenit imună la coronavirus. Locuitorii, spun specialiștii, au dezvoltat o „imunitate de turmă”, majoritatea fiind pozitivi asimptotici la coronavirus.

Orașul superb din Italia în care populația a dobândit imunitate la coronavirus
28 Apr 2020   •   17:21

Ortisei este unul dintre locurile cele mai frumoase din Italia. Situat în splendida Val Gardena, acum a devenit cu atât mai atractiv pentru turiști, cu cât specialiștii arată că 49% din populație a devenit imună la coronavirus.

Descoperirea a fost făcută de doctorul Simon Kostner care efectuează teste serologice într-un centru wellness al unui hotel din localitate. Orășelul, faimos pentru atracțiile sale turistice a dezvoltat deja o „imunitate de turmă” parțială față de infecția de Covid-19. Au fost testate 456 de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 59 de ani, iar rezultatul a fost surprinzător: s-a observat că 49% dintre acestea erau pozitive, fără să prezinte simptome care să le cauzeze disconfort.

Testele au fost făcute mai întâi personalului angajat la hotel, apoi au fost extinse la populația orașului, contra sumei de 30 de euro pentru fiecare persoană. În mod inconștient, aceste persoane au fost infectate de coronavirus. Mai mult de două treimi dintre cei testați au declarat că nu au manifestat niciun simptom.

În fiecare zi, voluntarii coordonați de doctorul Kostner realizează aproximativ 100 de noi teste. Un total de 1000 de teste au fost puse la dispoziție de proprietarul hotelului, Klaus Sanoner, care le-a importat din China. Doctorul Kostner, care a fost bolnav de coronavirus și a reușit să învingă boala, este ajutat să facă analizele de doi colegi, medici de familie ca și el, și de o asistentă medicală.

Testele se fac la intrarea în centrul de sănătate deținut de hotel. Voluntarii urmează toate procedurile prevăzute de normele în vigoare, folosind mănuși, măști, dezinfectanți și instrumente de unică folosință.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus imunitate destinatie vacanţă
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close