Antena 3 CNN Coronavirus Un bărbat din Bistrița-Năsăud, infectat cu noul coronavirus, a murit la 12 ore după externare

Un bărbat din Bistrița-Năsăud, infectat cu noul coronavirus, a murit la 12 ore după externare

Un bătrân din județul Bistrița-Năsăud a fost externat înainte de a se primi rezultatul testului pentru COVID-19. Bărbatul a murit acasă, ulterior fiind confirmat cu infecție cu coronavirus.

Un bărbat din Bistrița-Năsăud, infectat cu noul coronavirus, a murit la 12 ore după externare
Sursa foto: Foto: pexels.com
de S.T.    |    02 Apr 2020   •   18:50

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița au deschis un dosar penal având ca obiect infracțiunile de „zădărnicirea combaterii bolilor” și „abuz în serviciu”, după ce un bătrân în vârstă de 77 de ani a fost externat din spital înainte de a primi rezultatul testului pentru COVID-19.

Potrivit procurorilor, polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud s-au sesizat din oficiu după ce la nivelul Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu au fost respectate măsurile dispuse de autorități în vederea prevenirii si limitării efectelor epidemiei cu noul coronavirus.

Ancheta a stabilit că în perioada 22 - 30 martie, un bătrân în vârstă de 77 ani a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrita, prezentând simptome asemănătoare unei infecții cu noul coronavirus, pe fondul unor afecțiuni preexistente.

Pacientului i s-au recoltat probe biologice care au fost trimise spre analiză pentru a se stabili dacă este infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar în cursul zilei de luni, personalul medical a dispus externarea pacientului. Astfel, s-a luat legătura cu un membru de familie care s-a prezentat la unitatea medicală și l-a transportat pe bătrân la domiciliu, deși până la acel moment nu au fost primite rezultatele analizelor efectuate.

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 3:00, bătrânul a decedat la domiciliu, fiind transportat la capela mortuară din localitate.

Miercuri, un membru de familie al victimei a fost contactat de către un cadru medical care i-a comunicat că rezultatul testării este pozitiv, pacientul fiind diagnosticat cu COVID-19, fiind necesară luarea de măsuri în vederea izolării acestuia.

„Urmărirea penală este efectuată de lucrători de politie judiciară din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud - Serviciul de Investigatii Criminale sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea lămuririi cauzelor sub toate aspectele.” - au transmis reprezentanții Parchetului într-un comunicat de presă.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus Bistriţa-Năsăud externat
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close