Antena 3 CNN Coronavirus O pacientă de 104 ani din Spania a ieșit din spital în aplauzele medicilor, după ce s-a vindecat de COVID-19

O pacientă de 104 ani din Spania a ieșit din spital în aplauzele medicilor, după ce s-a vindecat de COVID-19

"Culoar de onoare pentru Elena, o pacienta spaniola de 104 ani care tocmai s-a vindecat de COVID-19", a relatat presa locala. Aceasta a fost externata si a parasit spitalul Gregorio Marañón din Madrid in aplauzele cadrelor medicale care au ingrijit-o.

O pacientă de 104 ani din Spania a ieșit din spital în aplauzele medicilor, după ce s-a vindecat de COVID-19
Sursa foto: Youtube/ Portal Madrid
de Mia Lungu    |    15 Dec 2020   •   14:45

“Elena este o supravieţuitoare, anul trecut a fost internată cu gripă A, iar anul acesta a depăşit o pneumonie cauzată de infecţia cu COVD-19. Simptomele pe care le-a prezentat au fost oboseala, degradarea generală și febra, a necesitat un tratament specific, dar nu a trebuit să îi oferim sprijin pentru oxigen ", a declarat medicul Alvaro Alejandre de Ońa, care a tratat-o pe pacienta centenară, citat de 20minutos.es.

Astfel, Elena a devenit pacienta numarul 4.149 externată după o spitalizare de 14 zile pentru COVID-19 în cadrul Serviciului de Medicină Internă al Spitalului Gregorio Marañón din Madrid.

Cazul Elenei a motivat personalul medical, medici, asistenți medicali și tehnicieni de îngrijire, să-și ia rămas bun de la Elena în mijlocul aplauzelor În semn de recunoștință, aceasta le-a dedicat câteva cuvinte: „Mulțumesc tuturor, mulțumesc mult și sănătate, multă sănătate". În plus, aceasta și-a exprimat și speranța că pandemia se va termina cu bine: „Sănătatea să nu lipsească, si să se rezolve totul spre bine." 

„A fost o onoare pentru noi să avem grijă de Elena. Este o bucurie pentru noi toți să vedem o pacientă ca ea depășind pericolul, deoarece este o boală care prezintă multe riscuri și, în multe ocazii, extrem de gravă. Dar Elena este dovada că există și pacienți care, chiar dacă sunt foarte bătrâni, pot fi vindecați și pentru noi este o satisfacție enormă ", a mai adăugat medicul Alejandre.

Spitalul Gregorio Marañón este unul dintre spitalele spaniole cu cei mai mulți pacienți tratați pentru COVID-19, înregistrând o perioadă în vârful pandemiei în care a oferit asistență medicală pentru mai mult de 1.000 de pacienți spitalizați simultan. Numai în timpul celui de-al doilea val, Marañón a internat peste 2.300 de pacienți cu infecție cu SARS-CoV-2.

În prezent, un total de 96 de pacienți continuă să fie internați cu COVID-19 la Gregorio Marañón, dintre care 23 sunt în terapie intensivă, iar restul pe secțiile de Medicină Internă, Pneumologie și Microbiologie și Boli Infecțioase. Celelalte etaje ale spitalului revin treptat la normal, fiind acum disponibile pentru pacienți non-COVID.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close