Antena 3 CNN Coronavirus Majoritatea pacienților internați la Matei Balș, infectați cu tulpina Delta. România, la un pas de valul 4 al pandemiei

Majoritatea pacienților internați la Matei Balș, infectați cu tulpina Delta. România, la un pas de valul 4 al pandemiei

Valul patru al pandemiei de COVID dă semne că se apropie de România. Tulpina Delta a virusului este deja dominantă în cel mai mare spital de boli infecțioase din țară. Majoritatea pacienților internați la Matei Balș cu COVID sunt confirmați acum cu tulpina Delta.

Majoritatea pacienților internați la Matei Balș, infectați cu tulpina Delta. România, la un pas de valul 4 al pandemiei
Sursa foto: Getty Images
de Cristina Ştefan    |    29 Iul 2021   •   10:22

La Institutul Matei Balș din Capitală, internările în rândul pacienților infectați cu COVID s-au dublat săptămâna aceasta. În acest moment sunt 50 de pacienți infectați, majoritatea cu varianta Delta. 

Medicii susțin că cei mai mulți dintre aceștia sunt persoane tinere sau persoane vulnerabile, cu vârsta trecută de 65 de ani sau care suferă de boli cronice, nevaccinate. 

Pe de altă parte, medicii spun că jumătate din locurile din secția de Terapie Intensivă sunt deja ocupate. 

În România au fost confirmate deja 130 de cazuri infectate cu tulpina Delta, pentru 42 dintre acestea nefiind cunoscută sursa infectării. Cu alte cuvinte, cel mai probabil, țara noastră are deja o transmitere comunitară, spun specialiștii. 

Pe de altă parte, există 13 persoane vaccinate cu schema completă care au fost depistate cu această mutație contagioasă, însă este un lucru cunoscut deja faptul că aceste persoane nu dezvoltă forme grave ale bolii. 

×
Subiecte în articol: matei balș valul 4
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close