Antena 3 CNN Coronavirus Pacienții COVID cu forme grave ar putea fi salvați dacă se știe nivelul de proteină S

Pacienții COVID cu forme grave ar putea fi salvați dacă se știe nivelul de proteină S

Ideea salvatoare vine din partea unei echipe de medici români, de la Spitalul Colentina, care au realizat un studiu, în urma căruia au concluzionat faptul că formarea trombozelor la unii dintre pacienții infectați cu SARS Cov 2 a fost determinată de un nivel scăzut de proteină S.

Pacienții COVID cu forme grave ar putea fi salvați dacă se știe nivelul de proteină S
de Georgiana Adam    |    16 Sep 2020   •   16:30

Prima concluzie a studiului, unic în lume ca abordare, este că nivelul proteinei S influențează severitatea bolii Covid 19, vorbind așadar despe o relație cauză-efect.

Studiul a atras atenția și cercetătorilor internaționali, dar și Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care a anunțat că dorește să susțină dezvoltarea acestui studiu, care le-ar oferi specialiștilor români șansa de a avea o contribuţie importantă la cunoașterea noului coronavirus.

” Medicina este unul dintre domeniile de interes ale Senatului Științific, datorită inovației și dinamicii din acest domeniu, care vizează sănătatea și calitatea vieții. Acest studiu ne-a atras atenția și ne-am propus să sprijinim continuarea lui, deoarece ar putea fi o contribuție importantă a specialiştilor români la cunoașterea noului coronavirus. Am semnat deja un acord de parteneriat cu coordonatorul acestui studiu și urmează să fie demarată următoarea etapă de dezvoltare”, a declarat Lăcărmioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Rezultatele finale ale studiului ar putea impune noi protocoale de tratament anticoagulant la pacientii Covid 19.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Fundatia Dan Voiculescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close