Antena 3 CNN Coronavirus Pandemia COVID-19 s-a încheiat, oficial, în România! CNSU a decis încetarea stării de risc epidemiologic și biologic

Pandemia COVID-19 s-a încheiat, oficial, în România! CNSU a decis încetarea stării de risc epidemiologic și biologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), convocat marți seară de premierul Marcel Ciolacu, în ședință hibrid, a decis încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19.

Pandemia COVID-19 s-a încheiat, oficial, în România! CNSU a decis încetarea stării de risc epidemiologic și biologic
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    28 Iun 2023   •   13:07

"Se constată faptul că COVID-19 nu mai constituie o urgență de sănătate publică pe teritoriul României, iar starea de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19 încetează", potrivit hotărârii CNSU.

CNSU a aprobat această Hotărâre luând în considerare Raportul elaborat la cea de-a cincisprezecea reuniune a Comitetului de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la evoluția bolii COVID-19, prin care s-a evidențiat tendința de scădere a deceselor cauzate de COVID-19, a spitalizărilor și a internărilor în secțiile de terapie intensivă, precum și nivelurile ridicate ale imunității populației la SARS-CoV-2.

Aceste concluzii au fost coroborate cu pozițiile oficiale adoptate public de Directorul General al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit cărora COVID-19 a devenit o problemă de sănătate stabilă ce nu mai constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional.

Ședința CNSU a fost convocată, în sistem hibrid, marți seara, de premierul Marcel Ciolacu, potrivit Executivului.

Citește și: OMS a anunțat că virusul SARS-CoV-2 nu mai este urgență globală

Guvernul precizează că ”CNSU a aprobat această Hotărâre luând în considerare Raportul elaborat la cea de-a cincisprezecea reuniune a Comitetului de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la evoluţia bolii COVID-19, prin care s-a evidenţiat tendinţa de scădere a deceselor cauzate de COVID-19, a spitalizărilor şi a internărilor în secţiile de terapie intensivă, precum şi nivelurile ridicate ale imunităţii populaţiei la SARS-CoV-2”.

”Aceste concluzii au fost coroborate cu poziţiile oficiale adoptate public de Directorul General al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit cărora COVID-19 a devenit o problemă de sănătate stabilă ce nu mai constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: CNSU pandemia COVID-19 risc epidemiologic
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close