Antena 3 CNN Coronavirus Un senator american a prezis pandemia de coronavirus încă din 2005. „Suntem nepregătiți și astăzi”

Un senator american a prezis pandemia de coronavirus încă din 2005. „Suntem nepregătiți și astăzi”

În urmă cu 15 ani un senator din Tennessee a ținut un discurs în care prevedea o pandemie letală și cerea acțiune pentru a ne apăra în fața acesteia.

Un senator american a prezis pandemia de coronavirus încă din 2005. „Suntem nepregătiți și astăzi”
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    24 Apr 2020   •   23:08

Avertismentele lui Bill Frist nu au fost ascultate. Acesta vorbit în 2005 despre o pandemie provocată de transmiterea unui virus de la animale la om și a spus că aceasta ar putea fi „pandemia pandemiilor”.

Întrebat cum a anticipat această pandemie și de ce nu s-a făcut mai mult la vremea respectivă, Bill Frist a spus că a studiat aceste virusuri timp de 15 ani și a analizat modul în care ele pot fi înfrânte.

„Aceste virusuri sunt complicate, suferă mutații, se transmit cu repeziciune. Faptul că oamenii pot călători mai mult în jurul lumii, faptul că urbanizarea s-a extins era inevitabil ca aceste virusuri să își facă apariția.

Am fost cumplit de nepregătiți în acel moment în urmă cu 15 ani și suntem nepregătiți și astăzi”, declară el.

„De ce nu am acționat? Asta cere o gândire pe termen lung. Este inevitabil, ne vom confrunta și pe viitor cu pandemii dacă nu facem ceva măreț, curajos. (...)

Trebuie să rezolvăm situația cu care ne confruntăm, dar în același timp nu putem pierde din vedere faptul că trebuie să investim acum pentru viitoarea pandemie cu care ne vom confrunta”, a declarat senatorul Bill Frist.

Frist: În 2005 am zis de virusul animal-om

×
Subiecte în articol: pandemie coronavirus Bill Frist
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close