Antena 3 CNN Coronavirus Panică în şcolile din Capitală, după ce primele cazuri de coronavirus au fost confirmate

Panică în şcolile din Capitală, după ce primele cazuri de coronavirus au fost confirmate

Este alertă în şcolile din Capitală, după ce primele cazuri de coronavirus au fost confirmate în Bucureşti. Panicaţi, mulţi părinţi şi profesori au cerut suspendarea cursurilor pentru ca cei mici să nu se îmbolnăvească. Reprezentaţii Inspectoratului Şcolar vor să facă o bază de date specială cu elevii care au fost în vacanţe în regiunile în care boala a fost confirmată. Medicii spun că imediat ce virusul va ajunge la şcolile din Bucureşti, boala se va extinde foarte repede.

Panică în şcolile din Capitală, după ce primele cazuri de coronavirus au fost confirmate
Sursa foto: Antena 3
09 Mar 2020   •   19:39

După mai multe discuţii cu medicii epidemilogi şi Asociaţiile de Părinţi, autorităţile din Bucureşti au decis astăzi să ceară oficial închiderea celor 419 şcoli, grădinţe şi licee de stat din Bucureşti.

În ultimele zile, elevii au pus tot mai multe întrebări la şcoală despre virusul mortal care a fost confirmat în Bucureşti.

Medicii spun că o perioadă de două săptămâni ar fi un prim pas în închiderea şcolilor, pentru că deşi pot să nu aibă simptome ale bolii, cei mici pot transmite virusul mai departe în familie.

În multe şcoli din Bucureşti au apărut deja afişe cu indicaţii de igienă pentru ca elevii să se protejeze de noul coronavirus.

Inspectoratul Şcolar vrea să aibă o bază de date cu toţi elevii care se întorc din vacanţele din străinătate, pentru a şti dacă sunt un pericol şi pot transmite boala.

×
Subiecte în articol: şcoli elevi Capitală
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close