Antena 3 CNN Coronavirus Papa Francisc: "Suntem împreună, dar nu împreună. Aceasta e Biserica într-o situaţie dificilă, pe care Domnul o îngăduie"

Papa Francisc: "Suntem împreună, dar nu împreună. Aceasta e Biserica într-o situaţie dificilă, pe care Domnul o îngăduie"

Papa Francisc spune că situația pe care o trăim în momentul de față, în care Sfânta Liturghie e sărbătorită fără prezența oamenilor, e periculoasă.

Papa Francisc: "Suntem împreună, dar nu împreună. Aceasta e Biserica într-o situaţie dificilă, pe care Domnul o îngăduie"
Sursa foto: Hepta
17 Apr 2020   •   18:40

"Familiaritatea creştinilor cu Domnul este întotdeauna comunitară. Da, este intimă, este personală, dar în cadrul unei comunităţi", a spus papa Francisc la Sfânta Liturghie celebrată în dimineaţa zilei de vineri, la reşedinţa Santa Marta de la Vatican.

"O familiaritate fără comunitate, o familiaritate fără Pâine, o familiaritate fără Biserică, fără oameni, fără sacramente, este periculoasă", a mai adăugat pontiful, potrivit AFP.

Infecția cu coronavirus a obligat majoritatea țărilor afectate să ia măsuri speciale. Acest lucru s-a întâmplat și la Vatican, unde Piaţa Sf. Petru şi bazilica Sf. Petru au fost închise pentru o lună. Papa Francisc s-a văzut nevoit să se adreseze tuturor credincioșilor prin intermediul unor transmisiuni video.

"Suntem împreună, dar nu împreună. Lumea conectată cu noi are doar împărtăşania spirituală. Nu aceasta este Biserica: aceasta este Biserica într-o situaţie dificilă, pe care Domnul o îngăduie, dar idealul de Biserică este acela de a fi întotdeauna împreună cu poporul şi cu sacramentele. Întotdeauna", a mai spus papa Francisc vineri.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Vatican coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close