Antena 3 CNN Coronavirus Papa Francisc, despre vaccinurile anti-COVID: "Nu sunt metode magice"

Papa Francisc, despre vaccinurile anti-COVID: "Nu sunt metode magice"

Papa Francisc a sugerat, luni, că vaccinarea împotriva coronavirusului este o "obligație morală" și a denunțat faptul că oamenii au fost influențați de "informații fără temei" în decizia de a refuza una dintre cele mai eficiente măsuri de luptă împotriva COVID, relatează presa internațională.

Papa Francisc, despre vaccinurile anti-COVID: "Nu sunt metode magice"
Sursa foto: Captură YouTube/Vatican News
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2022   •   16:47

Într-un discurs în fața ambasadorilor acreditați la Vatican, Francisc a folosit unele dintre cele mai dure exprimări de până în prezent, cerând populației să se vaccineze.

Presa internațională notează că, până luni, Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, s-a ferit în general să vorbească despre vaccinare ca fiind o "obligație morală", indicând însă, în trecut, că administrarea vaccinului reprezintă "un gest de iubire" față de aproape și că refuzul vaccinării ar fi "sinucigaș"

Totuși, organismul papal consultativ pe tema COVID-19 s-a referit la imunizare ca fiind o "responsabilitate morală".

Luni, Papa a făcut un pas în față și a spus că "oamenii au responsabilitatea de a avea grijă de ei înșiși" și că asta se traduce prin respectul față de sănătatea celor din jur".

"Îngrijirea sănătății este o obligație morală", a subliniat el.

"Adesea, oamenii se lasă influențați de ideologia momentului, adesea impulsionată de informații fără temei sau fapte insuficient documentate", a continuat șeful Bisericii Catolice, făcând apel la adoptarea unei "terapii a realității", pentru a corecta distorsiunile factorului uman.

"Vaccinurile nu sunt metode magice de vindecare, dar reprezintă, cu siguranță, pe lângă alte tratamente care trebuie dezvoltate, cea mai rezonabilă soluție de prevenire a bolii", a concluzionat el.

Unii catolici, inclusiv episcopi și cardinali conservatori din SUA, spun că vaccinurile bazate pe cercetări în care s-au folosit celule provenind de la fetuși avortați sunt imorale și au refuzat să se imunizeze.

Pe de altă parte, Vaticanul susține că este "acceptabil din punct de vedere moral" ca persoanele cultului catolic să primească vaccinuri COVID-19 realizate pe baza acestor studii.

Papa Francisc și Papa emerit Benedict al XVI-lea au fost imunizați cu schemă completă cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc vaccin COVID-19
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close