Antena 3 CNN Coronavirus Statele din Uniunea Europeană vor primi bani de la Fondul de Solidaritate al UE în lupta împotriva COVID-19

Statele din Uniunea Europeană vor primi bani de la Fondul de Solidaritate al UE în lupta împotriva COVID-19

Comisia Europeană a propus ca statele membre să fie finanțate de la Fondul de solidaritate al UE în lupta împotriva COVID-19. Parlamentul European va adopta joi, în sesiune plenară extraordinară, această propunere, informează un comunicat al PE dat marţi publicităţii.

 Statele din Uniunea Europeană vor primi bani de la Fondul de Solidaritate al UE în lupta împotriva COVID-19
24 Mar 2020   •   18:32

Propunerea face parte dintr-o serie de măsuri luate de Bruxelles pentru mobilizarea tuturor resurselor bugetare existente pentru a ajuta ţările UE să facă faţă pandemiei COVID-19.

Cele mai afectate state membre ar putea obține asitență financiară de până la 800 de milioane de euro în 2020, dar  susţinerea financiară va fi decisă de la caz la caz.

Fondul de solidaritate al UE a fost creat ca urmare a  inundaţiilor grave care au avut loc în Europa Centrală în 2002.

Principalul obiectiv al fondului este de a oferi asistenţă financiară statelor membre UE care se confruntă cu dezastre naturale precum inundaţii, incendii forestiere, cutremure, furtuni şi secete.

Urgenţele de sănătate publică, cum ar fi COVID-19, nu intră în sfera de competenţă a acestui fond.

Normele actuale ale Fondului de Solidaritate al UE urmează să fie extinse la asistenţa populaţiei în caz de crize de sănătate şi vor acoperi măsurile de combatere a răspândirii bolilor infecţioase.

 

×
Subiecte în articol: Fond de Solidaritate Bruxelles
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close