Antena 3 CNN Coronavirus O pensionară a stat două săptămâni lângă fiul ei, internat într-o secție COVID-19, fără a se infecta. Femeia nu a purtat echipament de protecție

O pensionară a stat două săptămâni lângă fiul ei, internat într-o secție COVID-19, fără a se infecta. Femeia nu a purtat echipament de protecție

Maria Petcu, o pensionară de 71 de ani din Buzău, a stat două săptămâni în secția COVID-19 a Spitalul Judeţean din Buzău, fără echipament de protecție, pentru a-şi îngriji fiul care suferise o intervenţie chirurgicală și era infectat cu SARS-CoV-2.

O pensionară a stat două săptămâni lângă fiul ei, internat într-o secție COVID-19, fără a se infecta. Femeia nu a purtat echipament de protecție
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2021   •   18:56

O buzoiancă de 71 de ani a dovedit că are o imunitate puternica la coronavirus, dupa ce a fost vaccinata cu vaccinul de la Pfizer. Femeia a petrecut peste două săptămâni în spital, pentru a-şi îngriji băiatul cu sindrom Down, depistat cu COVID-19, si nu a contactat boala, desi medicii se temeau pentru starea ei de sănătate. 

După câteva zile petrecute la Spitalul Judeţean din Buzău cei doi, pacientul de 40 de ani şi mama sa, au fost transferaţi la secţia de pneumologie Gârlaşi, care funcţionează şi ca unitate pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, potrivit adevarul.ro.

Pentru că suferă de o boală cronică, mama sa a cerut în mod insistent să rămână ca îngrijitor la căpătâiul fiului. Femeia a fost sfătuită să-şi lase băiatul în grija cadrelor medicale, întrucât nu putea fi evaluat riscul de a contracta noul coronavirus. Femeia a precizat cadrelor medicale că este vaccinată cu serul de la Pfizer, însă unii medici nu credeau că pensionara poate rămâne imună la boală, în condiţiile în care era nevoită să stea într-o rezervă alături de fiul bolnav de COVID-19.

Cadrele medicale erau de părere că posibilitatea de a dezvolta simptome de coronavirus era extrem de mare, pe secţii fiind internate cazurile moderate şi chiar grave de COVID-19. Mama a refuzat să-şi abandoneze băiatul, ştiind că bolile asociate ale fiului îi pot provoca suferinţe mari, în lipsa sa.  

Cadrele medicale au vrut să evalueze starea de sănătate a femeii care a petrecut atâta timp, fără echipament de protecţie, printre bolnavii de COVID-19. Toate testele au ieşit negative.

”Am avut o străngere de inimă când am aflat că mama îşi doreşte să stea alături de fratele meu, în acel mediu cu viremie ridicată, însă am sperat că totuşi va fi protejată de vaccin. S-a dovedit că am avut dreptate, deşi nimeni nu spera să fie atât de eficient vaccinul. Cadrele medicale care cunosc cazul nostru sunt entuziamate la propriu, mai ales de când au văzut că vaccinul chiar funcţionează", a declarat fiica pensionarei.

Conform medicilor buzoieni, cazul pensionarei din Buzău ar fi prima expunere voluntară la COVID-19 după vaccinare. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close