Antena 3 CNN Coronavirus Peste 100 de români blocați în Insulele Canare au fost repatriați

Peste 100 de români blocați în Insulele Canare au fost repatriați

În condițiile în care zborurile ce fac legătura dintre Spania și România au fost suspendate, peste 100 de români aflați în Insulele Canare au reușit să se întoarcă astăzi în România datorită demersului făcut de Ambasada României în Spania.

Peste 100 de români blocați în Insulele Canare au fost repatriați
Sursa foto: Facebook
19 Mar 2020   •   21:27

114 cetățeni români izolați în Insulele Canare s-au îmbarcat astăzi în Tenerife pe un zbor special cu destinația București, ca urmare a unui demers al Ambasadei României în Regatul Spaniei, sprijinit de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor și BlueAir.

"Această acțiune a fost posibilă printr-un efort conjugat al ambasadei, al consulului onorific al României în Insulele Canare, Alina Elena Ramaru, și al reprezentanților și membrilor comunității de români din insule RumaCan-Asociatia Romanilor din Insulele Canare, Adina Bandini și Florentina Gogu. Adresăm tuturor mulțumiri pentru sprijinul acordat, o dovadă în plus a colaborării excelente dintre ambasadă și comunitate chiar și în contextul unei crize sanitare de asemenea anvergură!", au transmis reprezentanții Ambasadei României în Spania.

Marcel Vela a anunțat suspendarea zborurilor către și dinspre Spania pentru 14 zile. Măsura a intrat în vigoare de pe 18 martie.

×
Subiecte în articol: insulele canare Tenerife Spania coronavirus
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close