Antena 3 CNN Coronavirus Peste 260 de muncitori români din Germania, depistați pozitivi cu noul coronavirus

Peste 260 de muncitori români din Germania, depistați pozitivi cu noul coronavirus

Peste 260 de români care lucrează la o fabrică de conserve din Germania au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Contacții direcți ai persoanelor infectate, puse în carantină pentru 14 zile.

Peste 260 de muncitori români din Germania, depistați pozitivi cu noul coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    15 Aug 2020   •   11:53

Alți 206 muncitori români au fost plasați în carantină timp de 14 zile după ce au avut contact direct cu persoanele infectate. Dintre persoanele infectate, 149 au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislația germană, iar ceilalti 114 cetățeni români vor rămâne izolaţi în continuare în două locații diferite.

Nu există solicitări de asistență consulară de la românii care își desfășoară activitatea în fabrica respectică

Ministrul Afacerilor externe susţine că, până la acest moment, nu există solicitări de asistență consulară de la cetățenii români care își desfășoară activitatea la această fabrică.

Nu este prima dată când muncitorii români din Germania sunt infectați cu noul coronavirus. Pe 24 iulie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că 11 muncitori români, angajați la o fermă din Germania, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. În acest caz, pacienții au fost asimptomatici și izolați.

Nici în acest caz, Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor care își desfășoară activitatea la ferma respectivă.

Peste 260 de muncitori români, depistați pozitivi

×
Subiecte în articol: coronavirus muncitori romani
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close