Antena 3 CNN Coronavirus Pfizer a anunțat oficial că o a treia doză de vaccin va fi necesară în termen de 12 luni de la rapel

Pfizer a anunțat oficial că o a treia doză de vaccin va fi necesară în termen de 12 luni de la rapel

CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, a anunțat oficial, joi, că o a treia doză de vaccin va fi necesară în următoarele 12 luni, dar nu a oferit un termen concret, pentru moment.

Pfizer a anunțat oficial că o a treia doză de vaccin va fi necesară în termen de 12 luni de la rapel
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    15 Apr 2021   •   22:27

”Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus acesta.

În februarie, Pfizer și BioNTech au anunțat că testează a treia doză din vaccinul Covid-19 pentru a înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

CEO-ul companiei Pfizer susține că oamenii „probabil” vor avea nevoie de încă o doză de rapel a unui vaccin Covid-19 în termen de 12 luni de la vaccinarea completă. De asemenea, a declarat că este posibil să fie nevoie ca oamenii să fie vaccinați anual cu un ser anti-Covid.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus Albert Bourla adăugând că vaccinurile vor contribui la combaterea variantelor extrem de contagioase.

Moderna vrea ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest an

Compania Moderna din SUA a anunțat, miercuri, că analizează posibilitatea ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest an, care să întărească răspunsul sistemului imunitar în fața unui nou val și în fața tulpinilor de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de Corinne M. Le Goff, directorul comercial al Moderna, care a explicat că acest demers ar putea fi pus în practică în scurt timp în țări care își vaccinează rapid populațiile, cum este cazul SUA, potrivit Business Insider.

"Este probabil ca țările care au realizat deja o acoperire vaccinală ridicată să fie gata să-și mute atenția pe doze suplimentare în 2022 și, eventual, chiar și la sfârșitul acestui an", Corinne M. Le Goff, directorul comercial principal al Moderna, a spus în timpul unui apel cu investitorii.

Le Goff a spus că țări precum SUA care își inoculează rapid populațiile ar putea începe să primească doze supliementare de rapel în curând, dar pentru că doar aproximativ 5% din populația globală a fost vaccinată, majoritatea țărilor ar continua să le ofere rezidenților primele doze de rapel.

“Sper ca vara aceasta să obținem autorizarea vaccinului pentru o astfel de doză, astfel încât să putem ajuta oamenii să își intensifice nivelul de protecție înainte de toamnă, pentru a preveni un nou val”, a declarat și directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.

 

×
Subiecte în articol: Pfizer vaccin rapel
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close