Antena 3 CNN Coronavirus Pfizer anunță că a treia doză de vaccin restabilește protecția la 95%, conform studiilor făcute în Israel

Pfizer anunță că a treia doză de vaccin restabilește protecția la 95%, conform studiilor făcute în Israel

O a treia doză de vaccin Pfizer la șase luni după a doua doză restabilește protecția împotriva infecției la 95%, conform studiilor făcute în Israel, potrivit datelor transmise de companie către Food and Drug Administration și citate de CNBC.

Pfizer anunță că a treia doză de vaccin restabilește protecția la 95%, conform studiilor făcute în Israel
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    15 Sep 2021   •   17:51

Datele au fost colectate de la 1 iulie până la 30 august, când varianta delta era în creștere în toată țara.

FDA a publicat datele pe măsură ce se confruntă cu presiuni din partea administrației Biden pentru a autoriza doze de rapel pentru populația generală încă de săptămâna viitoare.

Pe baza datelor, Pfizer a spus că „solicită acordarea unei doze de rapel din "vaccinul Pfizer" administrat intramuscular la aproximativ 6 luni după doza 2 la persoanele cu vârsta peste 16 ani”.

Compania a inclus, de asemenea, date dintr-un studiu de fază 3, pe aproximativ 300 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 55 de ani. O treime dintre participanți erau supraponderali, iar o treime erau obezi, conform documentelor.

Pfizer și partenerul BioNTech vor acceptul agenției pentru a reia doză în cazul persoanelor cu vârsta peste 16 ani din SUA.

×
Subiecte în articol: BioNTech Pfizer vaccin protecţie anticorpi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close