Antena 3 Coronavirus Anunț Pfizer: Doza 3 a vaccinului este eficientă împotriva Omicron

Anunț Pfizer: Doza 3 a vaccinului este eficientă împotriva Omicron

de Alexandra Ionescu    |    08 Dec 2021   •   15:01
Anunț Pfizer: Doza 3 a vaccinului este eficientă împotriva Omicron
Sursa foto: Getty Images

Reprezentanţii companiei Pfizer anunţă că doza 3 a vaccinului anti-COVID este eficientă împotriva variantei Omicron. Un nou vaccin, adaptat noii variante a virusului, ar putea fi lansat în luna martie.

Potrivit reprezentanţilor companiei, studiile preliminare de laborator demonstrează că trei doze de vaccin Pfizer-BioNTech neutralizează varianta Omicron, în timp ce două doze arată un grad de neutralizare semnificativ redus, ceea ce indică faptul că două doze “ar putea să nu fie suficiente pentru a proteja împotriva infecției cu varianta Omicron”.

Datele obținute la o lună după primirea celei de-a a treia doze de vaccin BNT162b2 au arătat că nivelul de anticorpi eficienți împotriva Omicron este comparabil cu cel observat la persoane vaccinate cu două doze, împotriva variantelor anterioare ale virusului.

 Totuşi, două doze pot încă induce protecţie împotriva bolilor severe, arată reprezentanţii Pfizer. Reprezentanţii companiei au mai anunţat că un vaccin împotriva variantei Omicron ar putea fi gata în luna martie, anul viitor, potrivit Mediafax.

Anterior anunțului, cercetătorii din Africa de Sud au prezentat două studii care indicau o scădere semnificativă a eficienței vaccinurilor anti-COVID în fața variantei Omicron.

×
Subiecte în articol: Pfizer omicron doza trei COVID-19 vaccin
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close