Antena 3 CNN Coronavirus Coreea de Sud și-a asigurat 1,5 milioane de doze Pfizer și Moderna din România, în condițiile în care vaccinarea în țara noastră stagnează

Coreea de Sud și-a asigurat 1,5 milioane de doze Pfizer și Moderna din România, în condițiile în care vaccinarea în țara noastră stagnează

România se află la coada clasamentului statelor din spațiul european în ceea ce privește vaccinarea iar stimulentele promise de guvern și spectrul reinstituirii restricțiilor nu par suficient de convingătoare pentru a accelera rata de imunizare.

Coreea de Sud și-a asigurat 1,5 milioane de doze Pfizer și Moderna din România, în condițiile în care vaccinarea în țara noastră stagnează
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Sep 2021   •   13:43

Ce nu vor românii este însă bine primit în alte state.

Ministerul Sănătății din Coreea de Sud a anunțat, miercuri, că autoritățile acestei țări și-au asigurat 1,5 milioane de doze de vaccin Pfizer și Moderna din România.

Această cantitate ar urma să fie folosită pentru administrarea dozei suplimentare, începând din luna octombrie.

Din cele 1,5 milioane de doze, 1,05 milioane sunt marca Pfizer și au fost vândute de statul român.

Celelalte 450.000 de doze sunt produse de Moderna și fac obiectul unui schimb între cele doua state, în cadrul căruia Coreea de Sud va oferi României echipament medical.

Coreea de Sud și-a imunizat cu schemă completă aproximativ 31% din populație în timp ce 57% dintre cei 52 de milioane de sud-coreeni au primit cel puțin prima doză.

Guvernul de la Seul vrea ca 70% din populație să primească cel puțin o doză de vaccin până la finele lunii curente. Rata mortalității COVID în această țară este de aproximativ 0,9%.

Prin comparație, România se situa, luna trecută, între ultimele 5 state dintr-un total care include țările Uniunii Europene, Marea Britanie și Rusia.

În ultima săptămâna din august, țara noastră raporta 27% din populație imunizată cu schema completă, în urma Rusiei, 29%, dar înaintea Bulgariei, 16%.

Marți, datele oficiale spuneau că au fost administrate 12.106 doze de vaccin în ultimele 24 de ore.

Numărul persoanelor vaccinate cu schemă completă era 5.134.161. Această valoare este foarte apropiată de numărul românilor care au beneficiat de prima doză: 5.250.891.

Numărul total de doze administrate în țara noastră de la începerea campaniei de imunizare, în decembrie anul trecut, este de circa 9,7 milioane.

×
Subiecte în articol: Pfizer Moderna coreea de sud vaccinare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close